Antena 3 CNN High Tech Topul celor mai interesante telefoane-concept (FOTO)

Topul celor mai interesante telefoane-concept (FOTO)

Topul celor mai interesante telefoane-concept <font color=red>(FOTO)</font>
21 Mar 2008   •   10:26

Concept-phone-urile au început să aibă locul lor în industria telefoanelor mobile. Aşa cum avem concept-car-uri la saloanele auto, folosite pentru ?a testa piaţa?, acum toate marile companii care produc telefoane mobile se întrec în a-şi folosi imaginaţia pentru a crea noi mobile, cât mai bogate în funcţii şi cât mai frumoase. Iată un top al celor mai interesante 10 astfel de concept-phone-uri.

1.Nokia 888 Communicator.
Nokia are cu siguranţă unele dintre cele mai interesante telefoane-concept, iar 888 Comunicator este unul dintre concepte futuristice. Telefonul desenat de Tamer Nakisci a câştigat premiul pentru design al Nokia (Nokia Design Award). Mobilul foloseşte baterii lichide, touchscreen flexibil şi are o carcasă sesnsibilă la atingeri.

2.Nokia Aeon
Nokia Aeon a fost prezentat de compania finlandeză pe site-ul lor web, în cadrul secţiunii cercetare şi dezvoltare. Cu toate că este doar un concept, telefonul arată de parcă va intra în producţie din luna următoare. Nu se ştiu prea multe despre el, în afara faptului că arată formidabil şi are touchscreen.

3.Sky "Sleak n Slim"
"Sleek & Slim" de la SKY este un alt concept care se bazează pe tehnologia touchscreen. Telefonul are o tastatură care este iluminată discret şi un design minimalist, foarte la modă.

4.Benq-Siemes "Snaked"
Designerii de la Benq s-au gândit şi la la sexul feminin şi au prezentat Snaked. Este un telefon cu aspect de reptilă, înfricoşător într-un fel, dar foarte la modă, în acelaşi timp. Snaked este un mobil destinat femeilor cărora le place sportul, având şi senzori care monitorizează corpul, pentru a le ajuta pe doamne la menţinerea unor forme atrăgătoare.

5.What You See is What You Get Concept
Un lucru este sigur la acest concept, ar fi putut avea o denumire mai scurtă. Desenat de Pei-Hua Hang, numele mobilului vine de la faptul că acest telefon nu foloseşte display-ul ca vizor pentru o fotografie ci o ramă transparentă. Interacţiunea cu mobilul se face prin intermediul unui touchscreen.

6.Retroxis By Dark Label
Dacă majoritatea telefoanelor prezentate aici sunt doar concepte care nu se ştie dacă vor apărea pe piaţă, Retroxis al celor de la Dark Label arată mai normal. Acest telefon ne oferă speranţa că vom putea să achiziţionăm unul într-o bună zi. Desenat de Lim Sze, telefonul are o carcasă dintr-un policarbonat foarte uşor şi rezistent şi un display de tip OLED (vizibilitate bună şi în condiţii de lumină puternică), care ?se ascunde? atunci când nu este activ.

7.Benq-Siemens "The Blackbox"
Black Box conceput de Benq-Siemens foloseşte un ecran de tip touchscreen pe post de tastatură şi, în funcţie de ceea ce este accesat, îşi schimbă instantaneu aspectul meniului.

8.NEC Tag
NEC Tag este asemănător conceptului Snaked şi este un concept flexibil care poate fi, spre exemplu, agăţat de curea sau înfăşurat pe braţul utilizatorului. Interesant la acest concept este faptul că foloseşte un material care reţine forma în care este înfăşurat şi senzori care permit telefonului să-şi schimbe forma în funcţie dimensiunile posesorului său.

9.TripleWatch
Cu toate că ideea unui telefon-ceas nu este nouă, TripleWatch desenat de Manon Maneenawa este un mobil care se foloseşte de o tehnică ?triple flip? care permite utilizatorului să-l transforme într-un ceas sau într-un telefon, în funcţie de preferinţă. Când este folosit ca ceas de mână, telefonul are un buton pentru speaker care-i permite celui care-l foloseşte să răspundă la apeluri şi să închidă chiar şi în timp ce conduce autoturismul.

10.Asus Aura
Asus Aura este produs de către compania ungară Egy Studio pentru o firmă taiwaneză. Este în mod cert inspirat din iPhone cu toate că dispune de unele inovaţii interesante precum modulul de navigaţie cu taste pentru această funcţie. De asemenea, dispune de tastatură tip QWERTY, de ajutor pentru cei care trimit frecvent mesaje de tip text.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close