Antena 3 CNN High Tech Toshiba a lansat Portege R500, cel mai uşor laptop din lume (FOTO ŞI VIDEO)

Toshiba a lansat Portege R500, cel mai uşor laptop din lume (FOTO ŞI VIDEO)

Toshiba a lansat Portege R500, cel mai uşor laptop din lume <font color=red>(FOTO ŞI VIDEO)</font>
15 Ian 2008   •   12:14

Divizia Computer Systems a companiei Toshiba a lansat cel mai uşor notebook din lume, informează Toshiba. Toshiba stabileşte un nou standard în ceea ce priveşte portabilitatea, productivitatea şi stilul prin noul Portégé R500, un nootebook elegant care promite utilizatorilor adevărate performanţe în ceea ce priveşte procesarea datelor şi securitatea lor. Modelul Portégé R500 este incredibil de subţire şi uşor, însă prezintă toate avantajele pe care le oferă un dispozitiv de două ori mai mare şi este disponibil în variantele ?single? şi ?dual spindle?.

Versiunea ?single spindle? cântăreşte numai 779 grame, cu aproximativ 100 de grame mai puţin decât cele mai bune modele cu single spindle din industrie şi este primul notebook creat de Toshiba care este dotat cu flash SSD (Solid State Drive) de 64GB. SSD-urile prezintă avantajul că sunt mai elastice în cazul socurilor şi vibraţiilor, au un consum de energie mai mic, sunt mai silenţioase si au o viteza de citire mai rapidă.

TOSHIBA PORTEGE R500 - GALERIE FOTO

Configuraţia ?dual spindle? a modelului Portégé R500 încorporează prima unitate optică de 7mm, o caracteristică ce ajută sistemul să se menţină în categoria dispozitivelor ultraportabile, crescând în acelaşi timp şi nivelul de eficienţă a sistemului. Includerea unei unităţi optice DVD-SuperMulti Drive într-un sistem de 19,5 mm elimină ideea de dispozitiv voluminos şi de transportare a unor periferice suplimentare, făcând ca notebook-ul Toshiba să devină cea mai bună soluţie ultraportabilă în materie de dispozitive mobile.

?Dacă doreşti să progresezi în domeniul computerelor mobile, trebuie să ţii cont de întreaga listă de necesităţi pe care o are utilizatorul, atunci când proiectezi un dispozitiv portabil. Reducerea greutăţii unui laptop este partea cea mai uşoară. Marea provocare apare atunci când adaugi noi funcţionalităţi, menţinând în acelaşi timp şi un nivel ridicat al calităţii produsului? a declarat Thomas Teckentrup, General Manager la Toshiba Europe GmbH.

În ciuda dimesiunilor sale reduse, notebook-ul Portégé R500 a fost proiectat până în cel mai mic detaliu cu scopul de a depăşi aşteptările oamenilor de afaceri sub aspectul securităţii şi protecţiei datelor: autentificare cu amprentă digitală, tastatură rezistentă la stropirea cu lichide, protecţia integrată a hard disk-ului cu ajutorul accelerometrului 3D (protejarea acestuia în cazul căderilor accidentale), carcasă de magneziu şi placă de bază compactă proiectată cu Toshiba High.

TOSHIBA PORTEGE R500

În plus, ambele modele, ?single spindle? şi ?dual spindle? dispun de un acumulator ce conferă utilizatorului o folosire îndelungată a laptopului de la 7 ore până la 12,5 ore. Pentru a obţine acest aspect ultracompact, Toshiba a utilizat procesul patentat propriu High Density Mounting Technology, pentru a crea o placă de bază miniaturală care permite montarea componentelor pe ambele părţi ale acesteia.

Această procedură revoluţionară a permis reducerea substanţială a dimensiunii plăcii de bază şi totodată creşterea funcţionalităţii, prin faptul că a creat destul spaţiu pentru adăugarea unei unităţi optice integrate de 7mm. Placa de bază a notebook-ului Portégé R500 este cu peste 35 la sută mai mică decât cea a predecesorului său, modelul Portégé R200.

Rompres


×
Parteneri
Incendiu puternic lângă stadionul Dinamo București
x close