Antena 3 CNN High Tech Toshiba a lansat primul său netbook, NB100

Toshiba a lansat primul său netbook, NB100

Toshiba a lansat primul său netbook, NB100
18 Sep 2008   •   15:29

Oferta de netbook-uri se îmbogăţeşte odată cu prezentarea primului dispozitiv de acest tip de la Toshiba, NB100. "Credem că este un moment oportun pentru a intra pe piaţa netbook-urilor, care potrivit analiştilor va creşte serios în următorii trei patru-ani", a declarat Thomas Teckentrup, general manager al divizei europene Toshiba Computer Systems.

Specificaţiile lui NB100 nu sunt deloc rele. Procesorul face parte din ultima generaţie Intel Atom, displayul LCD WSVGA măsoară 8.9 inch (cu rezoluţia de 1024 x 600), memoria RAM însumează 1GB, sistemele de operare oferite sunt Windows XP sau Ubuntu Linux. Netbook-ul Toshiba dispune de Wi-Fi, iar Hard Disk-ul poate înmagazina suficiente informaţii la cei 120 de GB disponibili. Bateria oferă o autonomie considerabilă, de trei ore şi 47 de minute.



Există de asemenea un port ethernet şi trei porturi USB mai speciale, care pot încărca dispozitive precum telefoanele mobile sau playere portabile atunci când netbook-ul se află în sleep mode. Funcţia a fost denumită de producător "Sleep-and-Charge". Toshiba NB100 va fi disponibil în trei culori: negru "cosmic", argintiu "aprins" şi auriu "şampanie". Dispozitivul cântăreşte mai puţin de un kilogram şi va fi disponibil în Europa din octombrie pentru aproximativ 330 de euro.

Fotografii: www.reghardware.co.uk

Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat la o clinică privată
x close