Antena 3 CNN High Tech Toshiba anunţă primele televizoare 3D pentru care nu sunt necesari ochelari

Toshiba anunţă primele televizoare 3D pentru care nu sunt necesari ochelari

Toshiba anunţă primele televizoare 3D pentru care nu sunt necesari ochelari
07 Oct 2010   •   20:30

Toshiba a anunţat primele televizoare 3D fără ochelari disponibile pentru comercializare. Anunţul a fost făcut la CEATEC 2010, cel mai mare târg de electronice de larg consum.

Cele două televizoare, cu ecran de 12? (30,5 cm), respectiv 20? (50,8 cm), vor fi disponibile în Japonia până la sfârşitul lunii decembrie 2010. Nu se ştie la ce preţ, ne aşteptăm să fie invers proporţional cu mărimea ecranului. Adică mare. ?Micile televizoare 3D fără ochelari se adresează unul grup restrâns de entuziaşti (early adopters)?, se arată în comunicatul oficial Toshiba.

toshiba_12gl11_452

Cum funcţionează

Utilizatorii televizoarelor Toshiba pot vedea conţinut 3D fără a avea nevoie de ochelari speciali datorită unei tehnologii recent dezvoltate, care se bazează pe un sistem integral de formare a imaginii. Acesta oferă nouă perspective diferite (paralaxe) pentru fiecare cadru 2D pe care creierul spectatorului le supraimpune pentru crearea impresiei unei imagini tridimensionale. Noile televizoare au şi un mod 2D în care se poate comuta în numai câteva secunde.

toshiba_20gl11_853

Tot la la CEATEC Tokyo, Toshiba a prezentat şi un prototip de laptop cu ecran 3D - 12? (30,5 cm) - care nu necesită ochelari speciali.

Pentru mai multe amănunte despre nnoile televizoare Toshiba, accesaţi comunicatul de presă.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close