Antena 3 CNN High Tech Trucul WhatsApp pentru a afla locația în care se află o persoană, fără ca ea să știe

Trucul WhatsApp pentru a afla locația în care se află o persoană, fără ca ea să știe

WhatsApp, una dintre cele mai populare şi folosite aplicații de mesagerie din lume, se actualizează continuu pentru cei peste două miliarde de utilizatori ai săi.

Trucul WhatsApp pentru a afla locația în care se află o persoană, fără ca ea să știe
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    08 Mai 2024   •   10:00

Mai nou, există un truc cu care puteţi determina locația unui contact WhatsApp fără ca acesta să vă trimită locația.

Trucul cu care poţi afla locația în care se află o persoană 

Procesul implică identificarea adresei IP a persoanei care vă interesează. Pentru a aplica această metodă aveţi nevoie de acces la un PC cu Windows.

Urmați acești pași pentru a afla în mod discret locația cuiva pe WhatsApp:

- Pregătiți-vă PC-ul: Închideți toate programele inutile de pe computer pentru a evita confuzia cu adresele IP multiple.

- Accesați WhatsApp Web: În loc să folosiți aplicația de pe Windows 10, accesați pagina WhatsApp Web și lăsați-o să ruleze în fundal. Acest lucru asigură menținerea conexiunii fără întreruperi.

- Inițiați un chat: Este esenţial să începeți o conversaţie cu contactul a cărui locație doriți să o aflați.

- Deschideți Command Prompt (Prompt de comandă): Pe un PC cu Windows, apăsați simultan tasta Windows și tasta R pentru a deschide funcția Run (Executare). Tastați "cmd" și apăsați Enter. Dacă folosiți un Mac, va trebui să deschideți aplicația "Terminal".

- Localizați adresa IP: În linia de comandă, introduceți "netstat -an" și apăsați Enter. Această comandă va afișa toate adresele IP conectate la computerul dumneavoastră. 

- Verificați locația adresei IP: Vizitați https://www.ipinfo.io/ și introduceți adresa IP pe care ați găsit-o. Site-ul vă va arăta imediat locația aproximativă a contactului dumneavoastră, de obicei restrânsă la regiune și oraș.

Considerații etice

În timp ce acest truc este fără îndoială util, este esențial să se ia în considerare implicațiile etice. Utilizarea unor astfel de tehnici pentru a descoperi locația unei persoane fără consimțământul acesteia poate fi invazivă și poate încălca așteptările privind viața privată.

Întotdeauna este mai bine să vă asigurați că acțiunile dvs. respectă intimitatea celorlalți și sunt conforme cu legile și reglementările aplicabile.

Această metodă este utilă pentru a verifica dacă un contact se află acolo unde se află de obicei, dar nu uitați că acuratețea este limitată la regiune sau oraș. Prin urmare, nu este potrivită pentru o urmărire precisă, ceea ce, în multe cazuri, este o ușurare, având în vedere preocupările legate de confidențialitate, potrivit wecb.fm.

×
Subiecte în articol: WhatsApp aplicaţia WhatsApp locatie
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close