Antena 3 CNN High Tech Turismul spaţial devine realitate în 2009

Turismul spaţial devine realitate în 2009

Turismul spaţial devine realitate în 2009
15 Feb 2007   •   09:21

Turismul spaţial va deveni o realitate în cel mult 2 ani. Cel puţin aşa susţin specialiştii din cadrul Virgin Galactic, prima companie din lume destinată turismului spaţial. Prima navetă pentru zboruri comerciale în spaţiu este în stadiul de construcţie, în California. Naveta ar putea fi terminată la sfârşitul acestui an. Între timp, o copie a cabinei acestei prime navete spaţiale a fost expusă la Muzeul Ştiinţelor, din Londra.

Cei interesaţi de zborul în spaţiu pot vizita muzeul londonez, pentru a-şi da seama de ceea ce îi aşteaptă. Începând de miercuri, conducerea muzeului a expus o copie a sofisticatei navete spaţiale care este construită la o bază din deşertul Mojave, în California.

Persoanele interesate de o asemenea aventură vor trebui să scoată din buzunar nu mai puţin de 200.000 de dolari pentru o excursie în spaţiu de 2 ore. La bordul navetei se vor afla 6 pasageri şi 2 membri ai echipajului. Iar biletele pentru primele curse au fost deja rezervate.

Pasagerii vor avea parte de 3 zile de pregătiri şi teste medicale, înainte de a urca în navetă. Potrivit reprezentanţilor companiei Virgin Galactic, peste 70.000 de persoane din 125 de state şi-au exprimat deja dorinţa de a deveni astronauţi pe prima navetă spaţială comercială.

Antena 3

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close