Antena 3 CNN High Tech Twitter recunoaşte că a copiat adrese şi contacte din telefoanele mobile ale utilizatorilor

Twitter recunoaşte că a copiat adrese şi contacte din telefoanele mobile ale utilizatorilor

Twitter recunoaşte că a copiat adrese şi contacte din telefoanele mobile ale utilizatorilor
Sursa foto: Foto: opiniibsvi.blogspot.com
de N.B.    |    16 Feb 2012   •   19:33

Twitter a anunţat că va clarifica regulile şi procedurile pentru protejarea datelor cu caracter privat, după ce a recunoscut că a copiat agende electronice conţinând nume şi adrese din telefoanele conectate la reţea şi a stocat informaţiile pe propriile servere, scrie Fox News.

În ciuda anunţurilor cu privire la îmbunătăţirile care vor fi operate, atât Twitter, cât şi Apple, a cărui aplicaţie pentru telefonul mobil a făcut posibilă această copiere a informaţiilor, au reprezentat obiectul unui val de critici.

Doi congresmeni americani au scris companiei Apple, întrebând de ce permite practica la nivelul telefoanelor iPhone, aceasta fiind în contradicţie cu regulile impuse dezvoltatorilor de aplicaţii.

Purtătorul de cuvânt al Twitter a declarat că funcţia de Find Frieds (găseşte prieteni) va fi modificată şi limbajul folosit va fi explicit. Atfel, în loc de "Scan your contacts" (scanează-ţi contactele), se va folosi "Upload your contacts" sau "Import your contacts", pentru a se specifica faptul că toate contactele din telefon vor fi stocate pe serverele companiei.

×
Subiecte în articol: Twitter Apple iphone
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close