Antena 3 CNN High Tech UE vrea limitarea volumului la playere MP3

UE vrea limitarea volumului la playere MP3

UE vrea limitarea volumului la playere MP3
Sursa foto: mp3 player
29 Sep 2009   •   21:51

iPod-urile şi alte MP3 playere ar trebui să aibă volumul limitat pentru a preveni afecţiuni ale urechii, apreciază Comisia Europeană. Meglena Kuneva, comisarul european pentru protecţia consumatorului, aprecia că "este uşor să se ajungă la un nivel al sunetului dăunător, mai ales pe străzi aglomerate sau în transportul public. Iar mai ales tinerii, care ascultă muzică la un nivel al volumului ridicat timp de ore în fiecare săptămână, nici nu ştiu că îşi riscă sănătatea.?

Momentan, în Europa nu există standarde privind controlul volumului pe playere MP3, deşi conform legii franceze playerele trebuie să fie limitate la 100 decibeli. Apple iPod, care poate ajunge la 130db, a fost retras de la vânzare pentru scurt timp în Franţa, până ce Apple a modificat softul pentru a reduce volumul maxim.

Toate iPod-urile vândute acum în Europa sunt limitate la 100db. Noua propunere a Comisiei Europene cere ca aceste aparate să fie limitate la 80db. Măsura s-ar aplica şi telefoanelor mobile care pot reda muzică. Cu toate acestea, măsura s-ar aplica doar setărilor standard şi nu setărilor maxime pentru aparate. În caz că utilizatorul decide să nu respecte setările standard, vor exista avertismente asupra riscurilor.
Procesul de standardizare va dura aproape doi ani.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close