Antena 3 CNN High Tech Ultima frontieră: Twitter a ajuns în spaţiu, după ce un astronaut NASA a trimis mesaje de pe Hubble

Ultima frontieră: Twitter a ajuns în spaţiu, după ce un astronaut NASA a trimis mesaje de pe Hubble

Ultima frontieră: Twitter a ajuns în spaţiu, după ce un astronaut NASA a trimis mesaje de pe Hubble
Sursa foto: Mike Massimino
14 Mai 2009   •   10:21

Reţeaua de socializare Twitter a depăşit şi ultima frontieră: a ajuns în spaţiu graţie unui astronaut american care repară telescopul Hubble. Mike Massimino, un membru al echipajului trimis luni în misiune de către NASA, a devenit prima persoană care a folosit Twitter din spaţiu.
Primul său tweet: "De pe orbită: lansarea a fost minunată! Mă simt excelent, muncesc din greu şi mă bucur de priveliştile minunate, aventura vieţii mele a început!"
În timp ce în al doilea său mesaj, transmis de pe computerele de la bordul navetei spaţiale Atlantis, scria: "De pe orbită: mă obişnuiesc cu traiul în spaţiu şi mă pregătesc de marea întâlnire cu hubble."
Twitter, serviciul de micro-blogging extrem de popular, a fost folosit în ultima perioadă din ce în ce mai des de oameni aflaţi în locaţii neobişnuite sau controversate: printre ele atacurile de la Mumbai, înmormântarea unui copil, revoltele recente de la Chişinău şi chiar din pântecele unei mame însărcinate, graţie unei centuri cu senzori care trimitea automat un tweet când se mişca copilul.
Oricum NASA a confrimat că Massimino ? care are aliasul pe Twitter de Astro_Mike ? a fost primul om care a trimis un astfel de mesaj din spaţiu.
Massimino a început să folosească serviciul de blogging în aprilie şi până recent avea doar câteva sute de ?adepţi?.
Acum însă are peste 250.000 de oameni care îi urmăresc postările pe Twitter, datorită mesajelor sale regulate de până la lansarea de luni, în care dădea detalii despre pregătiri şi regimul fitness.
Twitter este folosit acum de circa 15 milioane persoane.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: telescopul hubble
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close