Antena 3 CNN High Tech Un asteroid ar putea lovi Pământul în 2029

Un asteroid ar putea lovi Pământul în 2029

Un asteroid ar putea lovi Pământul în 2029
16 Feb 2007   •   20:57

Un asteroid ar putea lovi Pământul în 2029 sau în 2041, potrivit ONU şi NASA. Cosmonautul român Dumitru Prunariu concepe, alaturi de alţi cercetători, un ?tractor spaţial? care să salveze planeta. Specialiştii din Comisia ONU pentru exploatarea în scopuri paşnice a spaţiului extraatmosferic s-a reunit zilele acestea la Viena, pentru a ?identifica şi cataloga toate obiectele cosmice care ar putea reprezenta un pericol real pentru Pământ?.

Dumitru Prunariu, reprezentantul României în Comisia de specialitate a ONU este de părere că ?scenariul filmului ?Armaghedon? este perfect plauzibil?. O soluţie propusă de Asociaţia Exploratorilor Spaţiului Cosmic este crearea unui ?tractor spaţial?, care să se deplaseze cu câţiva ani înainte în preajma asteroidului presupus. Acesta ar intersecta orbita Pământului şi ar aplica acestuia o forţă pe o direcţie dată, astfel încât orbita asteroidului să se modifice suficient pentru a-i schimba traiectoria şi a ocoli Pământul.

Potrivit lui Prunariu, dacă acest lucru este făcut cu ?ani buni înainte, dacă motoarele tractorului spaţial ar funcţiona suficient de mult timp, ani mulţi, atunci asemenea scenarii pot avea succes?.

Citiţi articolul complet în Cotidianul

Antena3.ro

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close