Antena 3 CNN High Tech Un calculator astronomic din Grecia Antică, folosit pentru prezicerea viitorului

Un calculator astronomic din Grecia Antică, folosit pentru prezicerea viitorului

Un calculator astronomic din Grecia Antică, folosit pentru prezicerea viitorului
12 Iun 2016   •   10:37
Un calculator astronomic vechi de 2.000 de ani folosit în Grecia Antică pentru trasarea mișcării Soarelui, a Lunii și a planetelor ar fi putut avea și misiunea de a prezice viitorul, scrie playtech.ro

Cunoscut drept primul computer din lume, Antikythera Mechanism este un sistem de mecanisme de bronz complexe care datează din jurul anului 60 î.Hr., Era folosit de vechii greci pentru a urmări eclipsele solare și lunare și fost recuperat dintr-un naufragiu descoperit în largul insulei grecești Antikythera în 1901.

Până acum cercetătorii s-au concentrat pe mecanismele sale interne, dar un studiu realizat în decurs de decenii încearcă acum să decodifice inscripții de mai mică însemnătate aflate pe fragmentele de pe suprafața sa exterioară.

„Se confirmă faptul că mecanismul afișa planete și arăta poziția Soarelui și a Lunii pe cer”, a declarat Mike Edmunds, profesor de astrofizică de la Universitatea din Cardiff, Țara Galilor, care face parte din echipa de cercetare. Dar, dincolo de oglindirea cerului, inginerii lui antici l-ar fi putut utiliza și pentru un scop mai puțin științific. Mai clar, pentru a prezice viitorul, o curiozitate specific umană dintotdeauna.

Vezi VIDEO AICI


×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close