Antena 3 CNN High Tech Un hacker a reuşit imposibilul: telefon iPhone care funcţionează cu sistemul de operare Android (VIDEO)

Un hacker a reuşit imposibilul: telefon iPhone care funcţionează cu sistemul de operare Android (VIDEO)

Un hacker a reuşit imposibilul: telefon iPhone care funcţionează cu sistemul de operare Android (VIDEO)
22 Apr 2010   •   18:53

Sistemul de operare Android a fost până nu de mult disponibil pe o serie limitată de telefoane, dar niciodată pe iPhone. Ei bine, acest lucru pare că s-a schimbat. Telefonul iPhone al bărbatului din imaginile de mai jos, funcţionează cu Android, sistemul de operare al Google. Are încă unele probleme de funcţionare, însă merge! Mai mult, iPhone-ul bărbatului oferă acum opţiunea de a alege sistemul de operare dorit: SO-ul iPhone sau cel Android.

Din nefericire, crack-ul funcţionează doar la modelele iPhone mai vechi, nu şi la 3G sau 3GS, însă se speră că în viitorul apropiat va fi oferită această opţiune celor care îşi doresc schimbarea sistemului de operare furnizat de Apple. Totuşi, reuşita hacker-ului a lăsat multă lume cu gura căscată.

iPhone care rulează cu Android


Sistemul de operare "Android" a fost prezentat de Google în mai 2008. De atunci şi până acum au fost lansate o serie de telefoane care utilizează această platformă. Printre acestea se numără o serie de smartphone-uri dezvoltate în cooperare cu HTC. Apoi au urmat şi alte companii care au anunţat că doresc să utilizeze SO-ul Google, cum ar fi: Samsung, Sony Ericsson, Dell, LG, Acer etc. Dar niciun telefon Apple nu a funcţionat până acum cu SO-ul Android.



Mai mult, rivalitatea dintre device-urile Google şi cele Apple este foarte aprinsă. Steve Jobs, CEO-ul Apple le-a spus angajaţilor, la doar câteva zile după ce compania sa a lansat aşteptatul iPad, că Google a intrat pe teritoriul Apple prin lansarea telefonului Nexus One.

"Nu am intrat în afacerile cu căutări pe net. Ei au intrat în afacerile cu telefoane. Să fiţi siguri că vor să ucidă iPhone. Dar nu-i vom lăsa?, a declarat Jobs în februarie 2010, în cadrul unei şedinţe cu staff-ul său. Dar nici şeful Apple nu se poate pune cu hackerii, nu?

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: iphone Apple Android Google
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close