Antena 3 CNN High Tech Un milion şi jumătate de oameni sunt victimele infracţiunilor IT zilnic

Un milion şi jumătate de oameni sunt victimele infracţiunilor IT zilnic

Un milion şi jumătate de oameni sunt victimele infracţiunilor IT zilnic
Sursa foto: Foto: converseprisonnews.com
de N.B.    |    06 Sep 2012   •   14:04

Un milion şi jumătate de oameni sunt victimele zilnice ale infracţiunilor cibernetice, responsabile pentru pierderi de aproximativ 110 miliarde de dolari la nivel global, arată un raport publicat de specialiştii în securitatea IT de la Norton.

Conform Norton Cybercrime Report, realizat pe 13.018 de adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani, două din trei persoane au fost victime într-un anumit moment al vieţii lor. La nivel mondial, 46% dintre utilizatorii Internetului au fost atacaţi de malware, viruşi, au căzut pradă hackerilor, fraudelor sau furturilor informatice.

Odată cu trecerea utilizatorilor de Internet pe telefoanele mobile, şi infractorii s-au concentrat pe dispozitivele mobile. Doi din trei adulţi folosesc telefonul mobil pentru a accesa Internetul, iar vulnerabilităţile s-au dublat din 2010.

Infracţiunile informatice pot fi prevenite sau oprite, dar 44% dintre utilizatorii de telefoane mobile cu acces la Internet nu ştiu că există soluţii de securitate pentru acestea, în timp ce majoritatea nu se preocupă de protejarea datelor personale în cazul în care telefonul sau tableta sunt pierdute sau furate.

Statistic, Rusia, China şi Africa de Sud sunt ţările cele mai expuse din punct de vedere al securităţii datelor, în timp ce cele mai frecvente victime sunt bărbaţii tineri, care se folosesc de mobil pentru a accesa Internetul şi frecventează reţelele sociale.

Raportul vorbeşte despre paşi simpli pentru protejarea datelor personale, printre aceştia se numără instalarea unui software antivirus minimal, delogarea de pe reţelele de socializare sau de pe contul de mail după fiecare sesiune şi evitarea link-urilor, mail-urilor şi mesajelor cu expeditor necunoscut.

×
Subiecte în articol: zilnic internet
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close