Antena 3 CNN High Tech Un român a câştigat aurul la competiţia FIFA 2008

Un român a câştigat aurul la competiţia FIFA 2008

Un român a câştigat aurul la competiţia FIFA 2008
10 Noi 2008   •   21:59

Medalie de aur pentru România. Nu la vreo olimpiadă sau la altă competiţie sportivă, ci la fotbalul... virtual. Un român de 19 ani a câştigat titlul de campion mondial la FIFA 2008, în cadrul concursului de jocuri video World Cyber Games, de la Köln.
Finala campionatului a fost disputată între Marius Crăciun şi portughezul Pedro Caiato, acesta fiind învins cu scorul de 1 la 2, potrivit regulii două jocuri câştigate din trei. Premiul câştigat de român constă în suma de 1000 de euro şi produse IT marca Samsung, partenerul oficial al concursului.
Este prima medalie de aur câştigată de România la WCG. Ţara noastră a mai obţinut o medalie de argint în 2006, la competiţia FIFA.
Potrivit cotidianului Evenimentul Zilei, la competiţia de la Köln de anul acesta au participat nouă români: trei la comptetiţia FIFA 2008, cinci la Counter Strike şi unul la Need For Speed. La clasamentul pe naţiuni, România a ocupat locul 9.
WCG România a adunat peste 2.300 de jucători români, finaliştii fiind desemnaţi în cadrulunui concurs la Constanţa, care s-a desfăşurat în perioada 1-2 septembrie.
Sursă Foto: Evenimentul Zilei
Antena3.ro

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close