Antena 3 CNN High Tech Un român a lansat o platformă digitală revoluţionară, care te ajută să comunici cu cei dragi după moarte

Un român a lansat o platformă digitală revoluţionară, care te ajută să comunici cu cei dragi după moarte

Un român a lansat o platformă digitală revoluţionară, care te ajută să comunici cu cei dragi după moarte
05 Feb 2014   •   12:40

Marius Ursache, un antrepenor român, şi echipa sa de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) Entrepreneurship Development au lansat Eterni.me, o platformă digitală revoluţionară care te ajută să păstrezi legătura cu cei dragi după moarte.

Platforma este bazată pe inteligenţa artificală şi va colectează toate datele generate de o persoană în timpul vieţii, de la fotografii şi emailuri, la postări pe reţelele de socializare, pentru a genera un avatar prin care se poate simula interacţiunea cu ceilalţi chiar şi după moarte.

Deocamdată, Eterni.me se află în fază de prototip, dar, la doar câteva zile de la lansarea site-ului, platforma a fost accesată deja de 55.000 de persoane, iar numărul celor înscrişi pentru etapa de testare se ridcă la 3.000.

Românul este cel care conduce echipa de programatori, ingineri software şi designeri care a realizat proiectul.

„Odată ce murim, se pierde o mare parte din ceea ce am gândit sau creat în timpul vieţii. Ne propunem să păstrăm cât mai mult din ceea ce este fiecare şi să oferim generaţiilor următoare posibilitatea de a accesa aceste informaţii într-un mod cât mai autentic”, a explicat Ursache.

În spatele platformei Eterni.me este ideea că oamenii „au foarte multe amintiri şi fac foarte multe lucruri”, iar după moarte doar prietenii şi familia îşi amintesc de ele.

„Apoi dispar cu totul şi sunt date uitării. Unii oameni au un ego mai mare şi îşi doresc să fie amintiţi”, a mai spus Marius Ursache.

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close