Antena 3 CNN High Tech Un român a proiectat cel mai subţire LCD din lume pentru ?Philips?

Un român a proiectat cel mai subţire LCD din lume pentru ?Philips?

Un român a proiectat cel mai subţire LCD din lume pentru ?Philips?
03 Sep 2008   •   09:49

Absolvent al Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti, Eugen Onac este românul care a proiectat cel mai subţire LCD din lume pentru compania ?Philips?. Prototipul monitorului cu cristale lichide, care are diagonala de 81 de centimetri, grosimea de 8 milimetri şi greutatea de numai 5 kilograme, va fi prezentat la Târgul IFA care va avea loc între 4 şi 9 septembrie, la Berlin.

Eugen Onac a declarat publicaţiei ?Cotidianul? că modelul a fost arătat pentru prima dată la nivel intern, în urmă cu numai câteva luni, ulterior luându-se decizia de a fi prezentat publicului la Târgul IFA din Berlin. Înainte de apariţia monitorului ?Philips?, recordul pentru cel mai subţire monitor din lume îl deţinea compania ?Sony?, cu un LCD de 9.9 milimetri grosime.

Pe lângă calitatea deosebită a imaginilor, Eugen consideră că, în momentul alegerii unui televizor, un rol foarte important îl va juca şi designul acestuia. Datorită greutăţii reduse şi a subţirimii lui, noul ecran produs de ?Philips? va putea fi atârnat pe perete ca un simplu tablou. Românul explică şi câteva detalii tehnice care au condus la crearea acestui monitor: ?Ecranele normale LCD au o parte de backlight, care are o grosime de 20-30 de milimetri. Noi am reuşit să o facem de 20 de ori mai subţire, ajungând la un milimetru.?

În vârstă de 33 de ani, Eugen Onac s-a angajat la compania ?Philips?, în 2005, după ce şi-a terminat doctoratul la Universitatea Tehnică din Delft.

Antena3.ro

×
Parteneri
Generalul Florian Coldea, audiat de procurorii DNA în calitate de suspect
x close