Antena 3 CNN High Tech Un software "autodidact", creat pentru a învăţa singur! Află cum este posibil

Un software "autodidact", creat pentru a învăţa singur! Află cum este posibil

Un software "autodidact", creat pentru a învăţa singur! Află cum este posibil
17 Iun 2014   •   15:34

Nou creatul program de calculator LEVAN confirmă zicala că "o imagine valorează cât o mie de cuvinte", fiind creat pentru a învăța singur, din analiza asocierilor dintre fraze și cuvinte contextuale cu imagini de pe internet,, informează AGERPRES.
Programatorii de la Universitatea din Washington și Institutul Allen pentru Inteligența Artificială (AIAI) au creat acest program complet autonom, care se dezvoltă "învățând totul despre orice", de unde și acronimul ales pentru a denumi acest software — LEVAN (learn everything about anything).

Folosind un sistem de recunoaștere a imaginilor. programul de calculator poate să cutreiere prin milioane și milioane de imagini de pe internet, care sunt asociate anumitor cuvinte sau fraze cheie. Apoi, programul împarte imaginile selectate în categorii și le asociază unor noi cuvinte.

"Este vorba despre descoperirea asocierilor dintre text și imagini", a precizat Ali Farhadi, profesor asistent la Universitatea din Washington menționând că acest program "recunoaște concepte specifice, atunci când le vede" și "învață să asocieze seturi de cuvinte și fraze cu anumite imagini".

În prezent, programul are listate 161 de concepte principale, peste 65.000 de subcategorii și aproape 50 de milioane de imagini procesate. Iar acesta este doar începutul.

Programul învață din căutările efectuate, asociază concepte unor noi categorii și chiar formulează noi concepte pe măsură ce "învață", se precizează într-o prezentare pe care creatorii LEVAN-ului o vor susține la sfărșitul acestei luni la conferința anuală a Computer Vision and Pattern Recognition, care va avea loc la Columbus, SUA.

 



×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close