Antena 3 CNN High Tech Un student român a inventat programul care ?compune? cea mai lungă poezie din lume cu postări Twitter

Un student român a inventat programul care ?compune? cea mai lungă poezie din lume cu postări Twitter

Un student român a inventat programul care ?compune? cea mai lungă poezie din lume cu postări Twitter
25 Aug 2009   •   15:00

Românii sunt inventivi, lucru demonstrat, încă o dată, de un student din România. Acesta a realizat programul care combină postări de pe Twitter ce rimează. Rezultatul: cea cea mai lungă poezie din lume care poate fi accesată pe www.longestpoemintheworld.com.

Tânărul se numeşte Andrei Gheorghe. Poezia realizată cu ajutorul programului inventat de el se lungeşte în fiecare zi cu 4.200 de versuri. Potrivit Mediafax, el nu intenţionează să omologheze textul rezultat.

Tânărul are 22 de ani şi este student al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Politehnicii Bucureşti. El lucrează ca programator web.

"Nu am pornit de la ideea că aş putea să omologhez acest record. A fost mai degrabă un experiment tehnic. Ideea mi s-a parut interesantă, am vrut să văd ce ar putea ieşi din ea, şi era suficient de simplă ca să nu o pun în practică", a declarat tânărul.

Proiectul a fost demarat în luna iunie, iar partea de programare a durat numai două zile. "Programul foloseşte API-ul (Application Programming Interface) Twitter pentru a extrage, o dată pe minut, o listă cu ultimele tweeturi în limba engleză din timeline-ul public."

"Ele sunt apoi grupate în aşa fel încât să rimeze, după regulile limbii engleze. Versurile rezultate sunt uneori interesante, alteori amuzante, de multe ori banale, ele reflectând practic genul de lucruri pe care le spun oamenii în general pe Twitter", a spus acesta.

Până în prezent, poezia a acumulat 360.000 de versuri.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Andrei Gheorghe
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close