Antena 3 CNN High Tech USS Enterprise, în realitate. Topul invenţiilor inspirate din Star Trek

USS Enterprise, în realitate. Topul invenţiilor inspirate din Star Trek

USS Enterprise, în realitate. Topul invenţiilor inspirate din Star Trek
Sursa foto: Stra Trek
11 Mai 2009   •   12:03

Generaţia de cercetători de la începutul secolului XX avea ca sursă de inspitaţie natura. În cea de-a doua parte a secolului trecut, lucrurile s-au schimbat , iar sursele de inspiraţie s-au diversificat şi ele, arată Times Online. Producţii cinematografice precum Star Trek au stat la baza unora dintre cele mai utilizate tehnologii.

Fanii Star Trek au devenit, între timp, inventatori respectaţi , iar obiectele pe care le priveam cu uimire în film au fost transformate în realitate.

Acestea sunt câteva dintre invenţiile inspirate de celebrul Star Trek:

1.Telefonul mobil cu clapă.



2. Sunetul uşilor electrice. Prima uşă electrică a fost pusă în funcţiune în 1960, în Texas. Acestea erau montate pe roţi de cauciuc care făceau un zgomot greu de definit. 50 de ani mai târziu, toate uşile electrice din lume cu un sunet plăcut... mai ales fanilor Star Trek.

3. Monitoarele plate, computerele ?touch-screen?, video-conferinţele . Vă vine să credeţi sau nu, şi acestea au avut ca sursă de inspiraţie tot Star Trek. În prezent, oamenii de afaceri pot comunica în acelaşi fel precum Kirk sau klingonienii.



4. Prima navă spaţială. Da. Şi prima navă spaţială creată de NASA a fost inspirată tot din Star Trek. Cea mai bună dovadă, numele acesteia: Enterprise.

5.?Tricorder? sau scanerul pentru diagnosticarea pacienţilor. Deşi un astfel de aparat nu a fost încă inventat, acesta seamănă izbitor de mult cu un PDA (Personal digital assistant ). Potrivit acestui articol, PDA-urile pot fi folosite în prezent şi ca scanere medicale.




Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close