Antena 3 CNN High Tech Utilizatorii de net din China au depăşit ca număr populaţia SUA

Utilizatorii de net din China au depăşit ca număr populaţia SUA

Utilizatorii de net din China au depăşit ca număr populaţia SUA
Sursa foto: internet user
27 Iul 2009   •   10:13

Numărul utilizatorilor de Internet din China a crescut cu 40 de milioane de persoane, pentru un total de 338 milioane, în perioada ianuarie-iunie 2009, a anunţat agenţia chineză de presă Xinhua .

Un procente de 95% din oraşele chineze sunt conectate la internet Internet, anunţat ministerul industriei şi tehnologiei informaţiei de la Beijing.

China are o populaţie de peste 1,3 miliarde persoane, comparativ ce cei 307 milioane din Statele Unite.

Numărul de utilizatori reţele broadband din China a crescut cu 10 milioane în prima jumătate a anului, la 93.5 milioane, anunţa agenţia chineză.
Cei mai mulţi chinezi folosesc internet pentru ştiri, entertainment, dar şi pentru reţelele sociale. Shoppingul online câştigă din ce în ce mai multă popularitate, numărul celor interesaţi de această activitate ajungând la 87,9 milioane după o creştere de 14 milioane în şase luni.
Marile zone rurale din China sunt următorul front pentru dezvoltarea telecomunicaţiilor. Primii trei operatori din telecom - China Telecom, China Mobile şi China Unicom - vor investi circa 41 miliarde dolari pentru reţele 3G în 2009-2010.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: China
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close