Antena 3 High Tech Utilizatorii Instagram sunt în pericol! Ce boli poate provoca rețeaua de socializare

Utilizatorii Instagram sunt în pericol! Ce boli poate provoca rețeaua de socializare

24 Mai 2017   •   17:23
Utilizatorii Instagram sunt în pericol! Ce boli poate provoca rețeaua de socializare
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Instagram a fost clasificată ca având cele mai negative efecte asupra sănătăţii mintale a tinerilor, sugerează un nou studiu, potrivit The Independent.

Societatea Roială pentru Sănătatea Publică şi organizaţia de caritate Young Health Movement au realizat un sondaj în primele luni ale anului curent, pe un eşantion de 1,500 de persoane cu vârsta cuprinsă între 14 şi 24 de ani, urmărind obiceiurile acestora în social media.

Tinerii au fost rugaţi să acorde un punctaj fiecărui site şi să aprecieze ce impact are acesta asupra a 14 probleme de sănătate şi stare de spirit, precum anxietate, depresie, singurătate sau somn

Bazându-se pe notele acordate de respondenţi, Instagram a fost declarată reţeaua de socializare cu cel mai negativ efect asupra sănătăţii. S-a descoperit că reţeaua afectează dramatic modul în care tinerii percep imaginea aspectului fizic,  măreşte teama de a rata ceva şi, de asemenea, are un efect nociv asupra somnului.

Snapchat s-a clasat pe locul doi, în timp ce Facebook a deţinut poziţia a treia. Pe locurile 4 şi 5 s-au aflat Twitter şi YouTube.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close