Antena 3 CNN High Tech Vânzările Nokia stagnează, în timp ce Blackberry îşi dublează cota de piaţă

Vânzările Nokia stagnează, în timp ce Blackberry îşi dublează cota de piaţă

Vânzările Nokia stagnează, în timp ce Blackberry îşi dublează cota de piaţă
09 Sep 2008   •   13:50

Potrivit unui studiu făcut de compania de cercetare a pieţei, ?Gartner?, Nokia ar putea rămâne în urmă în ceea ce priveşte tehnologia telefoanelor inteligente. Companiile precum Apple, RIM (Research in Motion) , HTC (High Tech Corp) continuă să-şi mărească cotele de piaţă, în timp ce Nokia pare să stagneze. Compania canadiană Research in Motion (RIM), producătorul tehnologiei de telefonie mobilă Blackberry, a profitat de condiţiile dificile de pe segmentul aparatelor smartphone, dublându-şi cota de piaţă în trimestrul al doilea la 17,4%, faţă de aceeaşi perioadă din 2007.

?Research in Motion? (RIM) au reuşit să-şi urce vânzările la 5,6 milioane faţă de 2,5 milioane, cifra de telefoane vândută în urmă cu un an. Nici vânzările companiei High Tech Corp nu au fost de neglijat. Acestea s-au dublat faţă de anul trecut, poziţionând-o pe locul trei în topul vânzărilor de telefoane inteligente. Compania a reuşit să urce patru locuri, de la locul şapte pe care îl deţinea cu numai un trimestru în urmă.

Cu toate că vânzările Nokia nu au prezentat nici o creştere semnificativă în ultima perioadă, rămâne totuşi liderul pieţei cu vânzări de 15,3 milioane de telefoane. Cota de piaţă a companiei finladeze a scăzut de la 50,8 % anul trecut, la 47,5%, din cauza concurenţei tot mai mari. ?Gartner? susţine că Nokia ar trebui să modernizeze telefoanele din seria N pentru a rămâne în fruntea clasamentului la vânzări.

Potrivit Reuters, studiul făcut de compania Gartner mai percizează: ?condiţiile economice din prezent influeţează în mod negativ piaţa telefoanelor inteligente, deoarece limitează puterea de cumpărare a utilizatorilor şi decizia de a-şi înlocui telefoanele cu unele mai bune.?

Antena3.ro

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close