Antena 3 CNN High Tech Viitorul sună bine pentru soldaţii britanici: Tehnologie de ultimă generaţie integrată chiar în ţesătura uniformei

Viitorul sună bine pentru soldaţii britanici: Tehnologie de ultimă generaţie integrată chiar în ţesătura uniformei

Viitorul sună bine pentru soldaţii britanici: Tehnologie de ultimă generaţie integrată chiar în ţesătura uniformei
Sursa foto: Foto: chime.in
02 Apr 2012   •   20:05

Soldaţii britanici vor avea în curând uniforme cu fire electrice integrate în ţesătura din care acestea sunt create, firele conductoare şi bateriile grele ataşate uniformelor fiind astfel înlocuite, anunţă BBC.

În prezent, fiecare piesă din echipamentul acestora necesită alimentarea cu câte o baterie, dar noua uniformă „inteligentă” va folosi o singură baterie şi va elimina necesitatea firelor de alimentare, ţesătura creată de compania Intelligent Textiles îndeplinind cu succes acest rol.

Compania a prezentat o serie de modele care au evidenţiat mai multe tehnici de conductibilitate a electricităţii prin ţesăturile din care sunt create uniformele.

’’Am creat ţesături care pot duce energia şi informaţiile acolo unde trebuie să ajungă’’, a declarat Asha Thompson, director la ’’Intelligent Textiles’’.

’’Una dintre problemele majore cu care se confruntă actualele uniforme este sensibilitatea firelor. Acestea se pot rupe foarte uşor şi informaţiile se pot pierde. Noi am încercat să îmbunătăţim acest aspect’’, a adăugat Thompson.

Firma ’’Inteligent Textiles’’ a primit o finanţare de 280 de mii de euro pentru a găsi soluţii care să-i ajute pe soldaţi să reducă din greutatea uniformelor militare actuale.

Compania va proba primele uniforme în mai 2012, dar acestea vor putea fi folosite de armata britanică în 2014 sau 2015.


×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close