Antena 3 CNN High Tech Viitorul televizorului, conturat de specialiştii de la Intel

Viitorul televizorului, conturat de specialiştii de la Intel

Viitorul televizorului, conturat de specialiştii de la Intel
25 Sep 2009   •   14:38

Până în 2015 peste 12 miliarde de aparate se vor putea conecta la 500 de miliarde de ore de emisie TV şi conţinut video, estimează producătorul de procesoare Intel, citat de BBC.co.uk. Specialiştii de la această companie susţin că în viitorul apropiat televiziunea va fi mai personală, socială şi informativă. ?Televizorul a coborât din cutie şi de pe perete?, a declarat Justin Rattner, chief technology officer la Intel, în cadrul forumului de dezvoltare Intel.

?Televizorul rămâne în centru vieţii noastre şi va fi posibil să îl urmărim oriunde ne-am afla. Vorbim despre mai multe dispozitve, capabile să redea programe tv pentru fiecare femeie şi bărbat de pe planetă?, a mai spus el.
Potrivit lui Rattner, ?oamenii se vor simţi conectaţi la micul ecran aşa cum nu au mai fost vreodată.?

Succesul televiziunii se datorează numărului tot mai mare de aparate care oferă acest tip de conţinut. Aici intră acum nu doar cutia cea mare din colţul camerei, ci şi telefoanele inteligente, laptop-urile, netbook-urile, desktop-urile şi aparatele mobile ce oferă acces la internet.

Malachy Moynihan, dispozitive. ?Se poate observa o uimitoare migrare a semnalului video către reţelele de internet. Până în 2013, 90% din întregul trafic va fi video, iar 60% din acest conţinut video va fi consumat de utilizatori prin intermediul internetului?.

Totuşi, responsabilul din partea Intel, Eric Kim, a lansat un îndemn la păstrarea conceptului ?simplu şi uşor?. ?Nu vreau ca televizorul meu să fie un computer. Consumatorii ne spun constant acest lucru. Provocarea este să aducem internetul pe televizor dar să păstrăm simplitatea televizorului?, a explicat Kim.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: televizor internet
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close