Antena 3 CNN High Tech Virus Windows Vista descoperit de BitDefender

Virus Windows Vista descoperit de BitDefender

Virus Windows Vista descoperit de BitDefender
31 Mar 2007   •   14:01

BitDefender, divizia de securitate informatică a Grupului Softwin, a descoperit un tip de virus care exploatează o vulnerabilitate nou găsită în Windows Vista şi versiuni anterioare de Windows, potrivit datelor remise Rompres. Microsoft nu a emis încă o soluţie software care să corecteze problema. Compania a recunoscut vulnerabilitatea şi va realiza pe viitor un patch care va corecta erorile. Deocamdată însă, singura protecţie rămâne BitDefender. Vulnerabilitatea este prezenta şi în alte sisteme de operare, pe lângă Vista, precum Windows 2000 şi Windows XP.

Codul malware a fost detectat imediat de BitDefender prin tehnologia proprietară de analiză a comportamentului, B-HAVE. Specialiştii din laboratoarele BitDefender au denumit acest noul virus ?Exploit.Win32.Ani?, şi au realizat o rutină de detecţie generică a virusului, care a fost deja transmisă tuturor utilizatorilor BitDefender, pentru a fi protejaţi şi împotriva posibilelor versiuni viitoare ale acestui virus.

Vulnerabilitatea din Microsoft Windows Vista se referă la modul în care platforma software permite utilizarea unor animaţii pentru cursorul mouse-ului afişat pe ecran. Acest lucru permite atacatorului să ruleze arbitrar aplicaţii şi să instaleze codul maliţios pe computerul infectat. Virusul încearcă apoi să convingă utilizatorul să descarce şi să instaleze o aplicaţie de pe Internet. Primul semn că există o astfel de problema este blocarea browserului web Internet Explorer. Realizată pentru a oferi protecţie completă reţelelor şi sistemelor companiilor, gama de soluţii BitDefender cuprinde, pe langă produse pentru protecţia antivirus, antispam, antispyware, antirootkit, personal firewall şi soluţii de administrare a securităţii.

Rompres

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close