Antena 3 CNN High Tech Viruşii de calculatoare au ajuns până în spaţiu, pe Staţia Spaţială Internaţională

Viruşii de calculatoare au ajuns până în spaţiu, pe Staţia Spaţială Internaţională

Viruşii de calculatoare au ajuns până în spaţiu, pe Staţia Spaţială Internaţională
27 Aug 2008   •   17:04

Viruşii de calculator au ajuns până în spaţiu. NASA a confimat faptul că o parte dintre laptopurile folosite pe Staţia Spaţială Internaţională(ISS) în luna iulie erau infectate cu un virus numit Gammima.AG. Virusul, apărut în august 2007, este folosit pentru a obţine de pe calculatoarele infectate nume de utilizatori pentru jocuri online foarte populare, informaează BBC.

Potrivit NASA, nu este prima oară când viruşii de computer ajung în spaţiu, specialiştii investigând cum anume au fost infectate calculatoarele. Principala cauză pare să fie aducerea unor laptopuri ale astronauţilor pe navă.

Oficialii NASA au precizat că niciunul dintre sistemele de control şi comandă ale staţiei spaţiale nu au fost infectate. Laptopurile infectate erau folosite pentru programe nutriţionale, sau pentru trimiterea unor e-mailuri către familii. Se pare că aceste laptopuri nu aveau instalat niciun program anti-virus.

Odată obţinute informaţiile, virusul a încercat să le transmită către un server central. Este vorba mai ales de nume de conturi de jocuri online precum Maple Story, HuangYi Online sau Talesweaver.

NASA încearcă să afle acum în ce circumstanţe au fost infectate calculatoarele, ipoteza cea mai plauzibilă fiind că virusul a călătorit pe un memory stick sau un drive USB, care a fost conectat ulterior la unul dintre laptopuri.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close