Antena 3 CNN High Tech Vodafone aduce GPS-ul pe telefonul mobil

Vodafone aduce GPS-ul pe telefonul mobil

Vodafone aduce GPS-ul pe telefonul mobil
03 Apr 2007   •   23:21

Operatorul de telefonie mobilă Vodafone România a lansat, marţi, pentru utilizatorii din România prima soluţie de navigare GPS (Global Positioning Sistem) disponibilă pe telefonul mobil - Vodafone Navigator, a anunţat Liliana Solomon, director executiv Vodafone România. Vodafone Navigator permite accesarea hărţilor din România, cât şi a celor din străinătate. Soluţia Vodafone este compatibilă cu 42 de tipuri de telefoane mobile, 19 fiind deja disponibile în portofoliul companiei. Vodafone Navigator poate fi utilizat pe telefonul mobil şi ca dispozitiv de navigare auto în România şi în alte 18 ţări din Europa.

Potrivit conducerii Vodafone, România este a treia ţară unde Vodafone a lansat acest serviciu, după Germania şi Italia, soluţia fiind dezvoltată şi adaptată la nivel local. Noua soluţie Vodafone oferă pe telefonul mobil un instrument de ghidare pe rutele naţionale şi internaţionale, hărţi digitale de înaltă calitate şi instrucţiuni vocale şi vizuale pe traseu pâna la destinaţia selectată.

Soluţia utilizează un dispozitiv GPS care recepţionează prin satelit coordonatele necesare şi le transmite către telefoanele mobile prin tehnologie Bluetooth. De asemenea, utilizatorii pot să vizualizeze direct pe telefonul mobil sute de hărţi online găzduite pe un server central şi inclusiv rute pentru trecerea frontierelor. De asemenea, clienţii Vodafone pot accesa o bază de date care cuprinde peste 13.500 de puncte de interes. Asistenţa vocală şi meniul aplicaţiei sunt disponibile în engleză şi română.

Rompres

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close