x close

Vulnerabilitate WhatsApp. Funcția care îți face numărul de telefon vizibil pe Google

de D.G.    |    09 Iun 2020   •   22:01
Vulnerabilitate WhatsApp. Funcția care îți face numărul de telefon vizibil pe Google Pixabay

O funcție WhatsApp duce la expunerea publică a numărului de telefon al utilizatorului, care poate fi găsit apoi la o simplă căutare pe Google.

Vulnerabilitatea a fost descoperită de un specialist în probleme de securitate și ridică problema siguranței datelor personale găzduite de aplicația de mesagerie folosită de miliarde de oameni pe tot globul, arată publicația de specialitate Tech Radar.
Funcția expusă a WhatsApp este “Click to Chat” care este mai puțin cunoscută. Acesta permite unui utilizator să intre într-o discuție cu un operator, spre exemplu pe site-ul unui magazin online, scrie Libertatea.

Cumpărătorul se poate loga cu contul său de WhatsApp, prin intermediul unui cod QR. Problema este că în acel moment datele din aplicație devin expuse, relatează TechRadar. Expertul în securitate online Athul Jayaram arată că utilizarea acestei funcții poate determina ca numărul de telefon al unui utilizator să ajungă în rezultatele căutării publice.

Așa poate deveni victimă a unor escrocherii și atacuri cibernetice. În mod normal, WhatsApp nu permite interogarea bazei de date pentru aflarea numărului de telefon al unui utilizator. Platforma de mesagerie WhatsApp, deținută de Facebook, este renumită pentru standardele ridicate de confidențialitate a datelor, oferind criptare end-to-end pentru toți participanții la o conversație. Cu toate acestea, această ultimă descoperire sugerează că datele cu caracter personal s-ar putea să nu fie la fel de private pe cât se credea, arată sursa citată.

 

Parteneri
Parteneri
sati