Antena 3 CNN High Tech WikiLeaks, mutat pe un domeniu de Elveţia după ce a fost închis din cauza numeroaselor atacuri cibernetice

WikiLeaks, mutat pe un domeniu de Elveţia după ce a fost închis din cauza numeroaselor atacuri cibernetice

WikiLeaks, mutat pe un domeniu de Elveţia după ce a fost închis din cauza numeroaselor atacuri cibernetice
Sursa foto: Foto: blog.thoughtpick.com
03 Dec 2010   •   11:55

Site-ul WikiLeaks, care a publicat începând de duminică o serie de mesaje diplomatice americane, a început să funcţioneze din nou, vineri, la o nouă adresă, elveţiană (wikileaks.ch), după o întrerupere de şase ore, informează AFP.

„WikiLeaks s-a mutat în Elveţia", se arată într-un mesaj postat pe Twitter.

Potrivit BBC, site-ul WikiLeaks nu mai putea fi vizualizat, după ce providerul de domenii EveryDNS.net a blocat accesul din cauza numeroaselor atacuri cibernetice la adresa sa.

Providerul a precizat că atacurile îi ameninţă infrastructura şi accesul către mii de alte site-uri găzduite de acesta.

Într-o postare pe Twitter, Wikileaks a admis faptul că domeniul său a fost şters de EveryDNS.net. Nu se ştie cât va dura întreruperea accesului.

EveryDNS.net a emis către Wikileaks o notificare de închidere care a expirat pe 2 decembrie, se arată într-un comuniat postat pe site-ul companiei care furnizează domenii.

Wikileaks a cerut Amazon.com să îi găzduiasca site-ul, însă compania a renunţat la înţelegere miercuri, o mişcare aprobată de oficialii americani. Wikileaks a declarat că site-ul său este acum găzduit de servere din Europa.

WikiLeaks a început duminică publicarea a peste 250.000 de note diplomatice americane, provocând iritarea Statelor Unite şi a altor ţări. Site-ul WikiLeaks a fost vizat, în ultimele zile, de numeroase atacuri cibernetice în urma cărora serviciul online a fost oprit.


×
Subiecte în articol: site wikileaks Twitter companie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close