Antena 3 High Tech Wikipedia anunţă noi condiţii de editare: Materialele au nevoie de aprobarea administratorilor

Wikipedia anunţă noi condiţii de editare: Materialele au nevoie de aprobarea administratorilor

26 Aug 2009   •   16:02
Wikipedia anunţă noi condiţii de editare: Materialele au nevoie de aprobarea administratorilor
Sursa foto: Wikipedia

Wikipedia a înăsprit condiţiile de editare a materialelor care apar pe enciclopedia online. Pentru a apărea pe site, orice material trebuie să fie mai întâi aprobat de administratori, informează The Telegraph.

Măsura a fost luată ca urmare a actelor de ?vandalism?. În ultima perioadă, site-ul s-a confruntat cu o serie de probleme referitoare la informaţii greşite încărcate în mod intenţionat.

?Nu ne mai permitem să facem greşeli. Fenomenul Wikipedia a luat amploare, iar utilizatorii nu mai sunt la fel de toleranţi ca în trecut?, a declarat Michael Snow, reprezentant Wikipedia.

Potrivit lui Jimmy Wales, fondatorul enciclopediei, reprezentanţii Wikipedia aşteaptă reacţiile utilizatorilor referitoare la aceste măsuri.

Una dintre cele mai cunoscute greşeli publicate de Wikipedia a fost cea potrivit căreia doi senatori americani ar fi murit. Paginile lor au fost modificate de persoane rău intenţionate.

Wikipedia este cea mai cunoscută enciclopedie online, creată şi îmbunătăţită permanent de utilizatori voluntari, şi conţine peste două milioane de articole în limba engleză.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close