Antena 3 CNN High Tech Wikipedia îşi va plăti ilustratorii

Wikipedia îşi va plăti ilustratorii

Wikipedia îşi va plăti ilustratorii
04 Dec 2007   •   21:33

Conducerea Wikipedia a decis să-i plătească pe colaboratorii enciclopediei electronice. Nu toţi cei care colaborează cu Wikipedia vor fi însă răsplătiţi ci doar ?artiştii? care creează ?ilustraţii cheie?. Philip G. Greenspun asociat al M.I.T. (Massachusets Institute for Technology) este cel care a donat 20.000 de dolari şi a făcut posibilă iniţiativa celor de la Wikipedia.

Greenspun a remarcat faptul că ?adăugarea unei ilustraţii profesionale este singura contribuţie a editorului la publicarea unei cărţi pe internet în comparaţie cu cea în versiune printată?.

Brianna Laugher, cea care se ocupă de proiectul Wikipedia, spune că plănuieşte să creeze o primă listă cu 50 de articole care au nevoie de ilustraţii în această lună.

Cei care vor să se implice în proiect se vor putea înscrie şi vor avea la dispoziţie două săptămâni pentru a trimite grafica. Autorii vor fi plătiţi cu 40 de dolari dacă le va fi acceptată ilustraţia propusă.

Cu mici excepţii, colaboratorii celebrei enciclopedii online nu au fost plătiţi. Wikipedia nu a fost niciodată axată pe partea comercială a internetului, acesta fiind considerat dintotdeauna un subiect delicat.

Publicitatea este strict interzisă pe site iar voluntarii care au postat articole nu au fost niciodată atraşi în a crea şi ilustraţii pentru ele, menţionează ediţia online a The Tech.

Antena3.ro

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close