Antena 3 High Tech Wikipedia vrea motor de căutare open-source

Wikipedia vrea motor de căutare open-source

03 Mai 2007   •   23:38
Wikipedia vrea motor de căutare open-source

Fondatorul Jabber, Jeremie Miller s-a alăturat proiectului Wikipedia de dezvoltare a unui motor de căutare open-source. Proiectul Wikia urmăreşte să creeze un motor de căutare, crawlere şi alte tool-uri de indexare, printr-un proces colaborativ open-source. Printre colaboratori se vor afla studenţi, dar şi companii mari care doresc să includă funcţia de căutare în produsele lor, însă nu sunt dispuse să plătească taxe pentru drepturi de autor unei companii de căutare. De asemenea, s-ar putea alătura proiectului mici companii din domeniul căutării, care nu au timpul sau banii necesari pentru a dezvolta tot ce este nevoie pentru un serviu complet de căutare.

Acum se lucrează la planul de afacere, iar veniturile şi profitul ar putea proveni din serviciile de publicitate. Proprietatea intelectuală a Wikia va fi însă licenţiată gratuit protrivit mecanismelor standard open-source.

SmartNews

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close