Antena 3 CNN High Tech Windows 7, pe tarabele din Shanghai înainte de lansarea oficială

Windows 7, pe tarabele din Shanghai înainte de lansarea oficială

Windows 7, pe tarabele din Shanghai înainte de lansarea oficială
19 Oct 2009   •   09:01

Într-o piaţă din Shanghai, Xinyang, false telefoane iPhone şi difuzoare Bose sunt expuse spre vânzare alături de copii ale sistemului de operare Windows 7, cu câteva zile înainte de lansare, relatează Reuters. ?Ce versiune doriţi? Ultimate? Normală? În limba engleză ori Chineză??. Acestea sunt întrebările pe care le adresează unul dintre vânzători, arătând cu mândrie spre grămada de cd-uri din cutii nemarcate, albe.

Microsoft se pregăteşte de lansarea, în întreaga lume, a noului său sistem de operare, însă chinezii au posibilitatea de a achiziţiona versiuni piratate ale Windows 7, începând din această lună, pentru doar 3,23 dolari, o mică parte din preţul de 320 de dolari, ce urmează a fi perceput pentru S.O. în Asia. În Europa, preţul sistemului de operare se va situa în jurul valorii de 200 de euro.

China este a doua piaţă a PC-urilor din lume iar faptul că sistemul a fost deja piratat în această ţară subminează eforturile făcute pentru combaterea ei, de către producătorii importanţi din domeniu.

O firmă de consultanţă estimează că 80% din soft-urile comercializate anul trecut în China au fost piratate. Deşi sunt în scădere, cifrele din China reprezintă dublul celor înregistrate la nivel mondial, în pieţele dezvoltate precum cele din SUA sau Japonia.

?Elementul care stă la baza pirateriei din China este preţul. Nu vei reuşi să faci nimic dacă încerci să vinzi un program cu 2000 de yuani, unui student care trăieşte din 400 de yuani?, a declarat Matthew Cheung, un analist la o firmă de consultanţă.

În Europa, până la 31 decembrie 2009, preţul estimat al licenţei full de pachet de Windows 7 în promoţie va fi de 119.99 EUR pentru versiunea Home Premium (discount de aproximativ 110 EUR faţă de preţul curent al Windows Vista Home Premium), iar în afara promoţiei va fi de 199.99 EUR, o reducere de 13% faţă de versiunea curentă de pachet Windows Vista Home Premium.

Versiunea finală a SO-ului Windows 7 va fi prezentată pe 22 octombrie, şi, în premieră în istoria lansărilor sistemelor de operare Windows, versiunea în limba română va fi disponibilă la doar câteva zile după lansarea mondială.

Windows 7 necesită un procesor de minim 1GHz, 32 de biţi (x86) sau 64 de biţi (x64), RAM de 1GB (32 de biţi) sau de 2GB (64 de biţi), spaţiu pe disk de 16GB (32 de biţi) sau 20GB (64 de biţi) şi un procesor de grafică DirectX´ 9 cu driver WDDM 1.0 sau mai mare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close