Antena 3 CNN High Tech World Wide Web-ul aniversează 15 ani de la lansarea în domeniul public

World Wide Web-ul aniversează 15 ani de la lansarea în domeniul public

World Wide Web-ul aniversează 15 ani de la lansarea în domeniul public
30 Apr 2008   •   12:00

"Internetul este încă în perioada copilăriei" a declarat inventatorul world wide web-ului Sir Tim Berners-Lee pentru BBC News, în cadrul celei de-a 15-a aniversări a zilei în care codul web a fost pus în domeniul public de către Cern, laboratorul unde a fost dezvoltat world wide web-ul.

Viitorul va aduce "toate informaţiile din lume" la "degetele" oricărui utilizator, potrivit lui Berners-Lee. "Internetul a fost un instrument nemaipomenit pentru oameni pentru a face lucruri bune, chiar daca poţi găsi şi multe lucruri rele acolo." a spus acesta. Faptul ca internetul este gratuit a avut un rol foarte important la răspândirea lui.

În prezent există peste 165 de milioane de pagini web în toată lumea, conform unui studiu efectuat de firma Netcraft.

Cu toate acestea, decizia de a lansa codul world wide web în domeniul public nu a fost luată cu foarte multă uşurinţă în urmă cu 15 ani. Cel mai greu a fost să explice persoanelor de decizie importanţa noului intrument şi impactul pe care acesta l-ar putea avea la nivelul întregii lumi, deşi la momentul respectiv nimeni nu ar fi putut estima succesul de care se va bucura www-ul la adevăratele sale cote. "A trebuit mai întâi să-i convingem că world wide web-ul urma să se dezvolte în ceva mult prea mare, şi ca Cern nu ar fi trebuit să-l ţină deoparte ci să-l dea lumii întregi" a declarat Robert Cailliau, partenerul lui Sir Tim.

Antena3.ro

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close