Antena 3 CNN High Tech Xiao, prima cameră digitală cu imprimantă incorporată, a fost lansată în Japonia

Xiao, prima cameră digitală cu imprimantă incorporată, a fost lansată în Japonia

Xiao, prima cameră digitală cu imprimantă incorporată, a fost lansată în Japonia
01 Dec 2008   •   12:44

Echivalentul secolului XXI al tradiţionalului Polaroid, camera digitală Xiao, este capabilă să captureze imagini, să le prelucreze şi apoi să le imprime în numai 45 de secunde. Camera, dotată cu un senzor de 5 megapixeli este produsă de compania japoneză Tomy Co. Camera poate tipări chiar imagini surprinse cu alte dispozitive, pe care le poate recepţiona prin dispozitivul infraroşu.
Fotografiile măsoară doi pe trei inch şi au pe faţa posterioară o bandă adezivă, putând fi folosite ca abţibilduri. Xiao, cuvânt care în limba chineză înseamnă "mic", este rezultatul colaborării dintre Tomy şi compania producătoare de imprimante ZINK Imaging. Imprimata foloseşte tehnologia imprimării prin activarea termică a unor minicristale de culoare incorporate în hârtie.
Camera a fost lansată săptămâna trecută în Japonia şi este disponibilă în trei variante de culoare: negru, magenta şi verde. Preţul camerei este de aproximativ 285 de euro, la care se adaugă aproximativ şapte euro pentru un set de 20 de coli de hârtie fotografică. Lansarea produsului pe piaţa internaţională va avea loc în primăvara anului viitor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close