Antena 3 CNN High Tech XPERIA X1, primul mobil de la Sony Ericsson cu sistem Windows

XPERIA X1, primul mobil de la Sony Ericsson cu sistem Windows

XPERIA X1, primul mobil de la Sony Ericsson cu sistem Windows
26 Feb 2008   •   13:46

Sony Ericsson a prezentat detaliile primului său mobil care are un sistem de operare Windows Mobile. XPERIA X1 deschide calea unei noi generaţii de telefoane inteligente şi este considerat principalul adversar al iPhone. O altă premieră adusă de Sony Ericsson X1 este tastatura full QWERTY de tip slide-out care se deschide "în arc" adică se curbează uşor spre utilizator când este culisată.



X1 este dotat cu un impresionant display de tip touch-screen de 3 inch cu rezoluţia de 800 x 480 pixeli, memorie internă de 400 mb, care poate fi mărită cu ajutorul unui card Micro SD şi cu o cameră de 3,2 megapixeli.



De asemenea, X1 are receiver GPS dotat cu chipul SiRFstarIII. Internetul de pe XPERIA are suport HSUPA (5,8Mbit/s) şi Wi-Fi, iar bluetooth-ul este deja o banalitate. Procesorul de 528MHz şi 128 MB RAM completează lista specificaţiilor tehnice. Bateria modelului XPERIA este un Li-Ion de 1500 mAh, suficientă pentru 2-3 zile de utilizare medie.



Mulţumită sistemului de operare Windows Mobile, XPERIA X1 vine echipat cu aplicaţii Microsoft cum ar fi Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Internet Explorer şi Media Player Mobile, aplicaţii care permit utilizatorilor să muncească sau să se relaxeze oriunde s-ar afla.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close