Antena 3 CNN High Tech xpPhone poate fi comandat. Telefonul rulează cunoscutul sistem de operare (FOTO)

xpPhone poate fi comandat. Telefonul rulează cunoscutul sistem de operare (FOTO)

xpPhone poate fi comandat. Telefonul rulează cunoscutul sistem de operare (FOTO)
17 Sep 2009   •   23:01

Telefoanele celulare au ajuns adevărate computere mobile, iar xpPhone, care poate fi admirat în imaginile de mai jos, este ultimul din această serie. ITG, compania chineză care a dezvoltat slider-ul, ce rulează sistemul de operare Windows XP, a anunţat că telefonul poate fi comandat de doritori, informează dvice.com. Preţul său nu a fost făcut public, deocamdată.

Handsetul are un display cu touchscreen de 4.8 inci şi rezoluţia de 800x480, fiind astfel aproape la fel de mare ca o ramă foto digitală. Capacitatea de stocare este de 38GB. Compania chineză "s-a dat peste cap" în încercarea de a comasa cât mai multe în acest telefon ce utilizează un procesor AMD Super Mobile. Printre acestea se numără Wi-Fi, Bluetooth, ieşirea VGA, dar şi posibilitatea de a fi folosit pe post de hard disk extern.



Problema ar fi greutatea cam mare a device-ului, care se apropie de o jumătate de kilogram. Adică va cam trage de buzunarul pantalonilor. Acumulatorul are o autonomie de 5 ore, potrivit producătorului. Dacă ar fi mai uşor, şi ar rula Windows 7, acesta ar putea fi însă telefonul inteligent al viitorului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: telefon inteligent
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close