Antena 3 CNN High Tech Yahoo se lansează anul viitor în România

Yahoo se lansează anul viitor în România

Yahoo se lansează anul viitor în România
12 Dec 2007   •   11:44

Veste bună pentru consumatorii de internet din România: Yahoo se lansează şi în ţara noastră. Compania Yahoo va pătrunde piaţa românească printr-un parteneriat cu trusturi media locale. Confirmarea venirii Yahoo în România vine de la Marius Pahomi, care a publicat informaţiile pe blogul personal. Deşi lansarea oficială este programată a avea loc anul viitor, românii vor putea beneficia de majoritatea serviciilor Yahoo de abia în 2009. Printre motivele expansiunii în România, expuse de către directorul Yahoo pentru Europa, se numără faptul ca 95% dintre internauţii de aici folosesc serviciul Yahoo Messenger.

Potrivit lui Lahomi, directorul Yahoo pentru Europa, Toby Coppel, s-a desplasat la Bucureşti unde s-a întâlnit atât cu reprezentanţi ai Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor, cât şi cu alţi oficiali guvernamentali.

"Am avut o întâlnire cu reprezentanţii Yahoo, care s-au arătat interesaţi de evoluţia şi tendinţele pieţei IT din România şi de dimensiunea forţei de muncă în specializările automatică, informatică şi calculatoare", a declarat Zoltan Somodi, secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor.

Yahoo va derula în România operaţiuni ce vor dăpăşi implicarea rivalului Google, odată cu deschidere noului centru de cercetare şi dezvoltare în domeniul aplicaţiilor software.

Google a debutat pe piaţa din România în 2004, când a lansat serviciile de căutare în limba română, pe site-ul google.ro, iar în prima parte a acestui an l-a angajat pe Radu Tudorache, fost director în cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, pe funcţia de Country Consultant Google România.

Antena3.ro

×
Parteneri
O româncă prezidează completul de judecători pentru Netanyahu
x close