Antena 3 CNN High Tech YouTube a suspendat generarea de venituri pentru Russia Today şi alte canale ruseşti

YouTube a suspendat generarea de venituri pentru Russia Today şi alte canale ruseşti

YouTube a suspendat astăzi generarea de venituri pe serviciul video pentru mai multe canale rusești, inclusiv postul media RT, finanțat de stat, urmând o măsură similară luată de Meta, care deține Facebook, în urma invaziei din Ucraina, anunță Reuters.

YouTube a suspendat generarea de venituri pentru Russia Today şi alte canale ruseşti
Sursa foto: Hepta | Backgrid / AA/ABACA
de Alin Tarnovschi    |    26 Feb 2022   •   22:30

Invocând "circumstanțe extraordinare", YouTube a precizat într-un comunicat că "suspendă capacitatea mai multor canale de a monetiza pe YouTube, inclusiv mai multe canale rusești afiliate la sancțiunile recente".

De asemenea, videoclipurile de la canalele afectate vor apărea mai rar în recomandări, a declarat purtătorul de cuvânt al YouTube, Farshad Shadloo. El a adăugat că RT și alte câteva canale nu vor mai fi accesibile în Ucraina din cauza "unei solicitări a guvernului".

De ani de zile, legislatorii și unii utilizatori au cerut YouTube, care este deținut de Google, să blocheze canalele care au legături cu guvernul rus de la instrumentele pentru a face bani, din cauza îngrijorării că acestea răspândesc dezinformări și nu ar trebui să profite de pe urma acestora, notează Mediafax.

Meta a interzis vineri presei de stat ruse să ruleze reclame sau să genereze venituri din reclame pe serviciile sale oriunde în lume.

×
Subiecte în articol: YouTube Rusia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close