Antena 3 CNN High Tech Zilele mouse-ului, numărate? Tehnologia touch screen preia controlul

Zilele mouse-ului, numărate? Tehnologia touch screen preia controlul

Zilele mouse-ului, numărate? Tehnologia touch screen preia controlul
17 Iul 2008   •   16:23

Mouse-ul calculatorului ar putea să dispară în următorii trei-patru ani, este de părere un specialist de la compania Gartner, citat de BBC. Instrumentul folosit de peste 40 de ani de milioane de utilizatori ai calculatorului ar putea să fie înlocuit cât de curând de tehnologia touch screen şi detectarea facială.

?Mouse-ul încă mai este util la birou, dar pentru utilizatorii de notebook-uri sau ai sistemelor de home entertainment, era sa a apus.? a declarat analistul Steve Prentice.

El a mai declarat pentru BBC că previziunile sale se bazează pe eforturile din ce în ce mai mari ale firmelor de electronice de a crea produse cu interfeţe noi şi interactive, inspirate din lumea jocurilor pe calculator.

Producătorii de mouse-uri nu sunt foarte încântaţi de idee, dar va trebui să se adapteze la noile cerinţe ale pieţei. Logitech, cea mai mare firmă producătoare de mouse-uri şi tatsaturi, a vândut în ultimii 20 de ani peste 500 de milioane de mouse-uri. Oficialii de la această companie recunosc însă că în prezent există din ce în ce mai multe feluri în care oamenii pot interacţiona cu calculatoarele şi au declarat că Logitech încearcă să se orienteze pe producţia unora dintre acestea.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close