Antena 3 CNN High Tech Zonele devastate de tsunami din Japonia, pe Google Street View

Zonele devastate de tsunami din Japonia, pe Google Street View

Zonele devastate de tsunami din Japonia, pe Google Street View
Sursa foto: Foto: Google Blog
13 Dec 2011   •   15:24

Google a lansat un nou tur în cadrul serviciului Street View, un pic mai trist, deoarece îi poartă pe utilizatori în inima dezastrului din Japonia provocat de cutremurul urmat de tsunami, din luna martie a acestui an. Tsunami-ul a distrus aproape în totalitate zonele fotografiate, iar Google a promis că va încărca pe Street View imaginile zonelor devastate, pentru a putea fi vazute de oamenii din intreaga lume.

Google a precizat că vehiculele sale Street View au parcurs peste 44.000 de kilometri prin zonele afectate de tsunami, iar imaginile postate sunt panoramice, cu un unghi de 360 de grade, potrivit Slashgear.com. De asemenea, Google oferă imagini și prin intermediul unei pagini special create, denumită Building the Memory, unde pot fi vazute imagini de dinaintea și apoi de după dezastrul din martie.

Noile fotografii sunt și datate, iar Google susține că, de acum informațiile privind luna și anul se vor regăsi pe toate imaginile, nu doar pe cele din zonele devastate din Japonia.

Google speră că imaginile vor ajuta oamenii, inclusiv cercetătorii, să înțeleagă mai bine modul în care astfel de dezastre afectează comunitățile.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close