Antena 3 CNN Horoscop Marele eveniment astral al anului: Două mari planete se vor alinia perfect, la mică distanță, după aproape 800 de ani

Marele eveniment astral al anului: Două mari planete se vor alinia perfect, la mică distanță, după aproape 800 de ani

Cele mai mari planete din sistemul solar, Jupiter și Saturn, se vor afla foarte aproape una de alta, atât de aproape încât vor părea un astru dublu, fenomen numit "Marea Conjuncție". Alinierea perfectă va avea loc pe 21 decembrie când, în jurul orei 18.00, se vor vedea înspre sud-vest, nu foarte sus pe cer, spun specialiștii de la Observatorul Astronomic București.

Marele eveniment astral al anului: Două mari planete se vor alinia perfect, la mică distanță, după aproape 800 de ani
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    25 Noi 2020   •   08:00

Jupiter și Saturn se văd în aceeași zonă de cer încă din luna iulie a acestui an. Acestea se vor afla în aceeași constelație și, pentru că se mișcă în sistemul solar, se vor mișca printre stele, apropiindu-se una de alta. Apropierea rară se va petrece în ultimele două săptămâni ale lunii decembrie, momentul cel mai bun fiind în seara de 21 decembrie, spun reprezentanții Observatorului Astronomic București

Atunci, în jurul orei 18.00, se vor vedea înspre sud-vest pe cer. Cele două planete aproape că nu se vor putea distinge una față de cealaltă, iar prin telescop vom putea vedea în același câmp și inelele lui Saturn și benzile de nori ale lui Jupiter, împreună cu sistemele de sateliți ai planetelor. 

Ultima dată când Saturn și Jupiter au fost atât de apropiate și vizibile a fost pe 4 martie 1226

ȘI astrologii acordă o importanță deosebită acestui eveniment cosmic: va fi prima dată când cele două planete gigant se vor întâlni atât de strâns, din 1623 și până acum, sub semnul inovator și deschis al Vărsătorului. Această conexiune va inspira rebeliune, gândire neconvențională și viziuni mai luminoase pentru colectiv, spun astrologii.

Se pare că începând din decembrie, pentru următorii 150 de ani, toate marile conjuncții vor avea loc sub semne zodiacale de aer: Vărsător, Gemeni și Balanță. Deși este posibil să nu pierdem impulsul uman de a crea, extinde și construi, acest nou val de energie ar putea deschide foarte larg ușile invenției și inovației.

 

×
Subiecte în articol: Marea Conjuncție eveniment astral
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close