Antena 3 CNN International News Alunecările de teren și inundațiile au ucis peste 34 de oameni. A fost decretată stare de calamitate într-o localitate din Brazilia

Alunecările de teren și inundațiile au ucis peste 34 de oameni. A fost decretată stare de calamitate într-o localitate din Brazilia

Cel puțin 34 de persoane au murit după ce ploile abundente au provocat inundații și alunecări de teren în Petropolis, în statul brazilian Rio de Janeiro. Autoritățile au decretat stare de calamitate.

Alunecările de teren și inundațiile au ucis peste 34 de oameni. A fost decretată stare de calamitate într-o localitate din Brazilia
Sursa foto: Twitter/ CNN
de Cerasela Stafie    |    16 Feb 2022   •   19:20

Nu se știe cu exactitate numărul persoanelor date dispărute, potrivit ultimului raport al Departamentului de Pompieri și Apărare Civilă din Rio de Janeiro.

În orașul Petropolis a plouat într-o după-amiază mai mult decât media istorică pentru toată luna februarie, potrivit Apărării Civile din Rio.

Videoclipurile difuzate pe rețelele de socializare arată imagini cu mașini târâte de curenți puternici. Au fost și 207 apeluri la serviciile de salvare legate de ploile abundente.

Claudio Castro, guvernatorul statului Rio de Janeiro, a călătorit la Petropolis și a anunțat că pompierii și angajații publici din alte orașe vor veni în zonele afectate și vor ajuta să facă față efectelor intemperiilor.

Un comerciant care își curăța magazinul avariat a declarat pentru Reuters că a fost surprins de inundație: ”m-a luat prin surprindere, a început să se inunde treptat... a fost foarte greu”, a spus comerciantul Henrique Pereira.

”Am pierdut totul”, a declarat pentru agenția de presă un alt comerciant, Regiane Dias.

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, care se află în prezent într-o călătorie în Rusia, a postat pe Twitter că a vorbit cu miniștrii și a cerut ca ”asistența imediată” să fie trimisă victimelor.

La începutul lunii februarie, cel puțin 24 de persoane au murit după ce ploile abundente au lovit São Paulo, declanșând inundații și alunecări de teren în statul brazilian. Peste 1.546 de familii au fost strămutate, potrivit unui comunicat emis de Apărarea Civilă a Statului, care mai spunea că printre morți se numără cel puțin opt copii.

La sfârșitul lunii decembrie s-a anunțat că numărul morților din cauza inundațiilor și a ploilor abundente, care au afectat statul brazilian Bahia din noiembrie, a crescut la 20. Inundațiile au provocat, de asemenea, ruperea a două baraje și relocarea a aproximativ 62.800 de persoane, spun oficialii de stat.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close