Antena 3 CNN International News Armata Ucrainei i-a lăsat pe ruși fără cale ferată între Crimeea și Herson

Armata Ucrainei i-a lăsat pe ruși fără cale ferată între Crimeea și Herson

Forțele ruse nu mai pot folosi linia de cale ferată care leagă Crimeea de sudul Ucrainei.

Armata Ucrainei i-a lăsat pe ruși fără cale ferată între Crimeea și Herson
Sursa foto: Twitter @Ukrinform_News
de Adrian Iclozan    |    10 Aug 2022   •   20:03

O declarație în acest sens a fost făcută de Serghei Hlan, consilier al șefului administrației civil-militare din Herson.

Potrivit oficialului ucrainean, rușii nu mai pot utiliza calea ferată dintre Crimeea și regiunea Herson, o zonă ocupată în mare parte de forțele Moscovei încă de la începutul invaziei

"Aceasta ruta care trecea prin Kalanceak, Brilivka, până la gara Oleșki și peste podul de cale ferată, până în Herson", a arătat el, adăugând că o altă rută era dinspre Crimeea către orașul Melitopol.

"Acolo, ocupanții și-au dus trenurile, pe care le-au descărcat puțin mai departe de Novooleksivka, în districtul Ghenicesk. Un alt convoi cu echipament și muniție a fost distrus acolo, ieri", a precizat Serghei Hlan.

CNN a relatat, marți, că au avut loc explozii în zona Ghenicesk.

Ucrainenii vizează liniile de aprovizionare ruse

Forțele ucrainene - care au aruncat în luptă avioane și rachete cu rază lungă de acțiune - s-au concentrat, de mai bine de o lună, pe lovirea liniilor de aprovizionare, a centrelor de comandă și a depozitelor de muniție rusești din Herson.

Forțele terestre rusești depind, în mod uzual, de legăturile feroviare pentru a echipamentele blindate și munițiile.

Între timp, în orașul vecin Melitopol, ocupat de ruși, primarul Ivan Fedorov a spus că rezistența și atacurile anti-ruse continuă, pe măsură ce forțele de invazie de acolo primesc întăriri.

Fedorov, care nu se mai află în oraș, a declarat la televiziunea ucraineană că marți a fost "a treia noapte infernală pentru ocupanții de pe teritoriul ocupat Melitopol".

El a indicat că două explozii au fost auzite, marți seara, în apropierea satului Kirilivka, o așezare de coastă la Marea Azov, în apropierea căreia rușii ar fi dus o mare cantitate de echipamente militare.

Primarul a reiterat că forțele ruse îi împiedică pe oameni să părăsească orașul Melitopol.

×
Subiecte în articol: Serghei Hlan Crimeea Ghenicesk
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close