Antena 3 CNN International News Democrații din Congres care i-au cerut lui Joe Biden "un acord negociat" direct cu Rusia în războiul din Ucraina își retrag scrisoarea

Democrații din Congres care i-au cerut lui Joe Biden "un acord negociat" direct cu Rusia în războiul din Ucraina își retrag scrisoarea

​​​​​​​Șefa grupului de democrați din Camera Reprezentanților care i-au cerut președintelui american Joe Biden să-și schimbe strategia în Ucraina și s-au pronunțat pentru un "acord negociat" cu Moscova a venit cu precizări în legătură cu acest demers.

Democrații din Congres care i-au cerut lui Joe Biden "un acord negociat" direct cu Rusia în războiul din Ucraina își retrag scrisoarea
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    25 Oct 2022   •   16:41

The Washington Post a relatat că grupul de 30 de semnatari i-a scris lui Biden pentru a-i cere să caute să negocieze "direct cu Rusia".

Însă lidera semnatarilor, Pramila Jaypal, spune că grupul își menține "sprijinul fără echivoc" pentru Ucraina, după ce scrisoarea către Joe Biden a atras critici la Washington.

Jake Auchincloss, reprezentant democrat de Massachusetts, a numit documentul "o ramură de măslin întinsă unui criminal de război care pierde lupta".

Unul dintre semnatari, congresmanul democrat de Wiscosin, Mark Pocan, a precizat că scrisoarea a fost elaborată în luna iulie și că "nu are habar" de ce a apărut acum.

Potrivit lui Pocan, demersul nu a fost conceput pentru a-l critica pe președintele american, ci pentru a conduce la o încetare a focului, în condițiile în care alții "băteau în tobele războiului".

"Doresc să mă exprim clar: ca membri ai Partidului Democrat, suntem uniți în angajamentul nostru fără echivoc de a sprijini Ucraina în lupta sa pentru democrație, în fața invaziei ilegale și scandaloase a Rusiei și nimic din scrisoare nu pledează pentru o schimbare a acestui sprijin", a arătat lidera grupului de semnatari.

"Diplomația este un instrument important care poate salva vieți, însă este doar un instrument. Așa cum am clarificat explicit în scrisoarea noastră și cum vom continua să o facem, susținem angajamentul președintelui Biden și al administrației sale de a nu negocia nimic în legătură cu Ucraina fără participarea Ucrainei", a concluzionat Pramila Jaypal, conform CNN.

În cele din urmă, semnatarii au anunțat că își retrag scrisoarea, ca urmare a controverselor provocate.

Casa Albă a menționat, însă, că a primit acest document.

Foto: clădirea Capitoliului din Washington

×
Subiecte în articol: Pramila Jaypal Ucraina Joe Biden
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close