Antena 3 CNN International News Imaginea zilei pe frontul din Ucraina: o rachetă rusească S-300 căzută la Harkov este încărcată într-un camion

Imaginea zilei pe frontul din Ucraina: o rachetă rusească S-300 căzută la Harkov este încărcată într-un camion

Rusia a lansat în total 36 de rachete din aer și de pe nave maritime în ultimul val masiv de atacuri asupra Ucrainei.

Imaginea zilei pe frontul din Ucraina: o rachetă rusească S-300 căzută la Harkov este încărcată într-un camion
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Feb 2023   •   16:59

În urma atacurilor de joi, apărarea ucraineană a reușit să doboare 14 rachete de croazieră și două rachete ghidate aer-sol, a declarat Valeri Zajulnîi, comandantul forțelor armate ale Ucrainei.

Imagini cu resturile unei rachete rusești S-300, recuperate în regiunea Harkov, au circulat, vineri, pe rețelele sociale.

O fotografie înfățișează un corp metalic cilindric, lung de câțiva metri, pe care mai mulți lucrători ai serviciilor ucrainene de urgență se pregătesc să-l urce într-un camion.

Citește și: Cum arată blocul de locuințe din Harkov după ce a fost spulberat de o rachetă rusească S-300

Atacurile ruse de joi au vizat și Herson, unde au fost ucise de tirurile Moscovei trei persoane, alte șapte fiind rănite.

Potrivit administrației militare regionale, rușii au atacat Herson de 76 de ori în 24 de ore, folosind rachete, mortiere, artilerie, tancuri și drone.

Trupele Moscovei au fost silite în toamna anului trecut să se retragă din capitala regională omonimă și să se replieze pe poziții sitate de cealaltă parte a râului Nipru.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: S-300 Harkov
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close