Antena 3 CNN International News Rușii au ucis un medic de la Spitalul pentru copii bolnavi de cancer din Kiev | Explozie la sol a rachetei Kalibr, surprinsă pe cameră

Rușii au ucis un medic de la Spitalul pentru copii bolnavi de cancer din Kiev | Explozie la sol a rachetei Kalibr, surprinsă pe cameră

Un medic de la Spitalul Ohmatdît (Okhmatdyt) din Kiev, unde sunt tratați copiii cu cancer, s-a numărat printre victimele atacurilor cu rachete lansate luni de armata rusă în Ucraina.

Rușii au ucis un medic de la Spitalul pentru copii bolnavi de cancer din Kiev | Explozie la sol a rachetei Kalibr, surprinsă pe cameră
Sursa foto: Twitter @UKRinIT
de Adrian Iclozan    |    11 Oct 2022   •   14:29

Oksana Leontieva se îndrepta spre locul de muncă atunci când una dintre rachete a lovit capitala ucraineană, relatează CNN.

Ea apucase să-și lase fiul de cinci ani la grădiniță cu doar cinci minute mai devreme.

Mașina doctoriței a fost arsă complet în urma loviturii care a avut loc în centrul Kievului, a precizat unitatea medicală într-un mesaj pe Facebook.

Leontieva era hematolog și lucra de 11 ani la secția de transplant de măduvă a spitalului.

"Această tânără a fost un adevărat profesionist și un sprijin pentru pacienți și colegi. A fost o femeie și o doctoriță devotată și competentă. Condoleanțe familiei, rudelor și colegilor Okasanei Leontieva", se spune în încheierea mesajului.

Ultimul bilanț al tirurilor multiple cu rachete rusești, care au lovit, luni, Kievul și alte orașe din Ucraina, se ridică la 19 morți și peste 100 de răniți.

Cum arată impactul unei rachete Kalibr care a lovit Kievul

Lansate luni dimineață, loviturile ruse asupra Kievului au fost numeroase.

Chiar dacă o parte dintre rachete au fost neutralizate de apărarea antiaeriană, unele au provocat victime și distrugeri.

Sunt martori care au filmat, de la o distanță sigură, ultimele momente ale zborului proiectilelor mortale precum și momentul impactului și explozia devastatoare.

Canalul Nexta_TV publică un astfel de clip, care surprinde deflagrația provocată la sol de o rachetă rusă.

Conform sursei citate, racheta a distrus o centrală termică din Kiev.

Camera martorului focalizează pe norul de fum și praf ridicat de explozie. 

Zgomotul vine după câteva secunde.

Același clip surprinde ultimele clipe de pe traiectoria descendentă a unei rachete - despre care sursa citată spune că este de tip Kalibr - înainte de impact.

Înregistrarea urmărește proiectilul, care se deplasează aparent în linie dreaptă pe cerul capitalei ucrainene, însoțit de un sunet caracteristic.

Înainte de a cădea asupra țintei, racheta face o voltă ascendentă după care se îndreaptă aparent vertical spre țintă și o pulverizează într-o minge de flăcări.

Foto interior: Oksana Leontieva (a treia din stânga), medicul oncolog la spitalul Ohmatdît din Kiev, a fost ucisă luni, 10 octombrie, de o rachetă rusească

×
Subiecte în articol: Oksana Leontieva Kiev Kalibr medic cancer
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close