Antena 3 CNN Timp liber Film Victor Rebengiuc: Sunt foarte fericit, este o dovadă a forţei pe care o are cinematografia din România

Victor Rebengiuc: Sunt foarte fericit, este o dovadă a forţei pe care o are cinematografia din România

Victor Rebengiuc: Sunt foarte fericit, este o dovadă a forţei pe care o are cinematografia din România
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Feb 2013   •   09:25

Actorul Victor Rebengiuc a declarat, pentru Mediafax, că se bucură din suflet pentru succesul filmului "Poziţia copilului", care a primit trofeul Ursul de Aur la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Berlin, precizând că noul premiu arată "forţa" pe care o are cinematografia din România.
   
Actorul Victor Rebengiuc a jucat în precedenta peliculă semnată de Călin Netzer, "Medalia de onoare", şi a colaborat de mai multe ori cu actriţa Luminiţa Gheorghiu, cea care a interpretat unul din rolurile principale în "Poziţia copilului".
   
"Sunt foarte fericit. Este încă o dovadă a forţei pe care o are cinematografia din România. Îi felicit din inimă, este un mare succes. Merită din plin această distincţie. O felicit pe Luminiţa cu care am colaborat de foarte multe ori, este o actriţă deosebită, remarcabilă. Mă bucur din suflet pentru succesul lor şi abia aştept să văd filmul", a spus Victor Rebengiuc.
   
Filmul "Poziţia copilului", regizat de Călin Peter Netzer, a primit, sâmbătă seară, trofeul Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la cea de-a 63-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.
   
"Poziţia copilului" s-a aflat în competiţia oficială a Berlinalei 2013 alături de alte 18 filme.
   
Din juriul competiţiei oficiale a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin ( 7-17 februarie) au făcut parte Wong Kar Wai (preşedinte), Susanne Bier, Tim Robbins, Shirin Neshat, Athina Rachel Tsangari, Andreas Dresen şi Ellen Kuras.
   
Marele premiul/ trofeul Ursul de Aur primit de "Poziţia copilului", sâmbătă seara, la gala Festivalului de Film de la Berlin vine după ce, vineri seara, filmul lui Călin Netzer a primit şi premiul criticii internaţionale - FIPRESCI (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique) la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close