Antena 3 CNN Actualitate Media "Premierul României a demisionat, spionul-şef îi ia locul." Presa internaţională, despre numirea lui Răzvan Ungureanu

"Premierul României a demisionat, spionul-şef îi ia locul." Presa internaţională, despre numirea lui Răzvan Ungureanu

"Premierul României a demisionat, spionul-şef îi ia locul." Presa internaţională, despre numirea lui Răzvan Ungureanu
Sursa foto: Foto: BBC/CNN
07 Feb 2012   •   07:23

 "Premierul României a demisionat, spionul-şef îi ia locul". Este doar unul dintre titlurile apărute în presa internaţională, după ce preşedintele Traian Băsescu l-a nominalizat pe Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de prim-ministru. Cât despre demisia lui Emil Boc, jurnaliştii străini spun că motivul ar fi presiunea creată de protestele care au avut loc în România în ultimele săptămâni şi că guvernul român e încă o victimă a crizei din Europa.

Imediat ce Mihai Răzvan Ungureanu a fost desemnat premier, informaţia a fost preluată de presa internaţională. "Spionul-şef al României a fost desemnat să-l înlocuiască pe Emil Boc", a transmis BBC.

Iar Reuters spune că "nominalizarea vine după ce Premierul Emil Boc a demisionat, încercând să mai potolească furia miilor de români care au protestat cu săptămânile, faţă de măsurile de austeritate".

În ton cu celelalte ziare şi agenţii străine, Le Monde scrie că şeful serviciului extern de informaţii va deveni prim ministru.



Ziarele din Bulgaria, dar şi cele canadiene au luat, de asemenea, cunoştinţă de nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu.

Intens comentată în presa străină a fost şi demisia lui Emil Boc. CNN, care a preluat imaginile transmise de Antena 3, a acordat mare atenţie în jurnalele sale situaţiei din România.

Emil Boc a anunţat demisia guvernului spunând că a luat decizia pentru a diminua tensiunea acumulată după săptămâni de proteste faţă de măsurile de austeritate.

În schimb, Financial Times comentează plecarea lui Emil Boc drept "o manevră disperată orchestrată de şeful său, preşedintele Traian Băsescu.

"Emil Boc este un premier doborât de criză", au titrat jurnaliştii italieni, care pun schimbările politice din România pe acelaşi plan cu cele din ţara lor, de acum câteva luni, când conducerea guvernului a fost preluată de un tehnocrat.













×
Subiecte în articol: prim-ministru premier Emil Boc BBC cnn guvern
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close