Antena 3 CNN Life 3 semne că sunteţi amândoi pregătiţi pentru a vă căsători

3 semne că sunteţi amândoi pregătiţi pentru a vă căsători

Indiferent dacă ai o relație de câteva luni sau de ceva ani, căsătoria este un pas important în viața voastră.

3 semne că sunteţi amândoi pregătiţi pentru a vă căsători
Sursa foto: Shutterstock.com
de Georgiana Adam    |    24 Apr 2024   •   15:11

Întrebarea care este în mintea multora dintre noi, femei sau bărbați, este cum îți dai seama dacă ești cu adevărat pregătit pentru a face pasul cel mare?!

Atunci când ești îndrăgostit simți că toată lumea este la picioarele tale. Este un sentiment atât de intens și plăcut, încât merită fiecare moment de așteptare.

Chiar dacă în decursul vieții te îndrăgostești de mai multe ori sau o singură dată, importantă este dorința de a-ți petrece tot restul vieții alături de cineva. Și, mai ales, să ai această dorință vie și după câțiva ani, atunci când fluturii în stomac scad în intensitate, iar dragostea se transformă.

Ideea de „a fi pregătit pentru căsătorie” poate însemna lucruri diferite pentru fiecare dintre noi. „Din perspectiva consilierii, a fi pregătit pentru căsătorie înseamnă că doi oameni au capacitatea, în momente importante, de a-și lăsa preferințele individuale deoparte de dragul relației”, spune Julienne Derichs, asistent social clinic autorizat din Chicago. Dacă și tu ai această dilemă, am selectat câteva semne pe care le poți vedea:

1.Te înţelegi mai bine pe tine

Deși s-ar putea să fii obișnuit să te concentrezi asupra tuturor lucrurilor care îți plac (și iubești) la partenerul tău, trebuie să te gândeşti şi la cele mai puţin plăcute. Contrar părerii populare conform căreia jumătatea ta are menirea de a te completa, specialiştii consideră foarte important ca, atunci când ai acea relaţie serioasă, să te concentrezi pe lucrurile pe care le iubeşti la tine. Partenerul nu ar trebui să te completeze, ci mai degrabă să adauge la fericirea pe care ai găsit-o deja în viață.

Pe scurt, atunci când ai găsit persoana potrivită, te vei înţelege mai bine pe tine însuţi şi, cel mai probabil, pentru prima oară în viaţa ta te vei observa admirând inele de logodna în vitrina unui magazin de profil.

2.Ai aşteptări realiste

Trăim viaţa cu o intensitate atât de mare, încât avem de multe ori impresia că am trăit într-un an cât părinţii noştri în zece. Lucrurile se mişcă în zilele noastre mult mai repede, aşa că este firesc ca şi relaţiile să aibă un alt ritm. Probabil aţi trecut împreună prin diverse momente, mai mult sau mai puţin fericite. Au existat ocazii când cel de lângă tine ţi-a depăşit aşteptările şi situații când este posibil să te fi dezamăgit. Nimeni nu este perfect, aşa că este firesc să nu fie totul doar lapte şi miere.

Însă, chiar şi aşa, poţi spune cu mâna pe inimă că nu ai vrea pe nimeni altcineva lângă tine, atât în momentele de bucurie, cât şi în situaţiile mai puţin plăcute în care te pune viaţa.

3.Ai o viziune mai clară asupra vieţii

A avea o viziune clară asupra vieţii nu înseamnă să ai răspunsul la clasica întrebare adresată la interviurile de angajare: „Unde te vezi în următorii cinci ani?” Nici „în câte vacanţe vrei să pleci anul viitor ori ce maşină doreşti să-ţi cumperi?” Ci mai degrabă dacă îți doreşti să locuieşti în mijlocul agitaţiei urbane sau undeva mai departe de ea, la o casă cu grădină.

Copiii sunt, de asemenea, unul din subiectele care devine tot mai clar în mintea ta. Atunci când ambii parteneri au aceeași viziune despre extinderea familiei este un semn important de luat în seamă.

Semnele că amândoi sunteţi pregătiţi pentru a face pasul cel mare vă pot ajuta să nu mai pierdeţi timpul. Indiferent de vârstă şi de experienţă, atunci când găseşti persoana potrivită simţi că nimic pe lumea asta nu te mai sperie, iar acesta este un semn pe care nu trebuie să-l ratezi.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close